Rival Sons (USA)

Akce Praha

Rival Sons (USA)
Koncerty
Web organizátora:
www.dsmacku.com
Další akce ve městě Praha

Rival Sons (USA), Prague, CZ

Kapela Rival Sons nedávno vydala další skvělé album Hollow Bones, se kterým vyrazila na turné, při němž nebude chybět ani Praha. Ztratit se v jejich hudbě budete moc 6.srpna v Lucerna Music Baru. Vstupenky budou k zakoupení za 590 Kč + poplatky od 11.května od 9.hodin na pokladně a webu Lucerna Music Baru (na pokladně bez poplatku), na www.goout.cz a v sítích Ticketpro a Ticketrpotal. Na místě pak za 690 Kč.

‘V ideálním světě bych chtěl, aby u našich desek a koncertů posluchači zapomněli na své každodenní trable a starosti. Buďte svobodní a ztraťte se – nebo se najděte – v naší hudbě.” – Scott Holiday

V roce 2014 na Earache Records vyšlo album Rival Sons Great Western Valkyrie a vystřelilo je na vrchol mezi nejnadějnější nové rock’n’rollové kapely. Toto album bylo doposud nejsoudržnější deskou téhle skvělé party z Jižní Kalifornie.

Kytarista Scott Holiday dlouho snil o kapele, která by naplnila jeho psychedelické vize a zazněla tóny garážového rocku. Na Internetu našel zpěváka Jay Buchanana a kapela debutovala albem
‘Before the fire’. Po dalších čtyřech albech si Rival Sons vydobyli zaslouženou úctu a renomé.

Rival Sons EP zaujalo zakladatele labelu Earache Records Digbyho Pearsona, který s nimi podepsal smlouvu v listopadu 2010 – počátkem roku 2011 kapela nahrála v Los Angeles album Pressure & Time s producentem Davem Cobbem. Desku nahráli za pouhých 20 dnů a snažili se zachovat atmosféru a syrovost živého hraní.

Po vytrvalém koncertování se v roce 2012 kapela pustila v Honey Pye studios v Nashville do nahrávání další desky. Dali si za cíl desku natočit za méně než za měsíc. Práce na novém albu Head Down jim zabrala 22 dnů. Jako producenti na nahrávce participovali opět Dave Cobb a navíc Vance Powell (Jack White, Kings of Leon etc).

Guardian je nazval "Vitální silou moderního věku" a Rival Sons berou svou hudbu téměř jako poslání. "Sluncem prozářená psychedelie a neodolatelné riffy s vlivy soulu, funku a blues... Jestli vás dostali Black Keys a jejich album El Camino, je na čase se seznámit s vaší novou oblíbenou kapelou" - pokračuje Guardian

A BBC? Stručně a jasně "Jiskří čerstvostí" - BBC

Rival Sons však hrají nejen na svých vlastních koncertech, ale často si je jako předskokany zvou takové kapely jako jsou Judas Priest, Guns N' Roses, AC/DC nebo Black Sabbath.

Více info:

www.rivalsons.com
www.facebook.com/rivalsons
www.musicbar.cz
www.facebook.com/lucernamusicbar
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

Místo konání akce: Lucerna Music Bar, Vodičkova 36, Praha
Vstupenky: https://www.musicbar.cz/program/rival-sons-us/
Datum začátku akce: 6. Srpna 2017 20:00
Datum ukončení akce: 6. Srpna 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0814N 14.4253E

Případné změny si prověřte na webu akce Rival Sons (USA), Prague, CZ

Jméno organizátora: D Smack U Promotion
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce