Svatoanenská slavnost baronky Hauptové na zlínském zámku

Akce Zlín

Svatoanenská slavnost baronky Hauptové na zlínském zámku
Divadlo, kino, Koncerty, Výstavy
Další akce ve městě Zlín
Podrobnější informace: info@zlinskyzamek.cz tel.: 602 560 020

Zlínský zámek o.p.s., společnost vzniklá za účelem a s předsevzetím oživit dění na zlínském zámku, obnovuje tradici svatoanenské slavnosti. Tu na zlínském zámku na konci 19. století pravidelně pořádal baron Leopold Haupt na počest své choti. Obnova slavnosti po více než sto letech nabízí hudební program, vyprávění o zlínském zámku, možnost mimořádné prohlídky Galerie Václava Chada a expozice Orbis Pictus Play a rovněž večerní projekci legendárního filmu pro pamětníky Modrá hvězda. 

Vstupné činí 120,-Kč a zahrnuje hudební program i volný vstup na výstavu obrazů Theodora Pištěka i do stálé expozice interaktivní výstavy Orbis Pictus Play Zlín. Zájemci pouze o večerní projekci budou po 21.00 na nádvoří vpuštěni zdarma. Návštěvníci akce si budou moci na nádvoří zakoupit občerstvení v podobě grilované krkovičky, cigárka či hermelínu. Vína i piva, jakož i nealkoholických nápojů je připraveno dostatečné množství.

Obnova tradice, byť zatím nevelkého rozsahu, má za cíl znovu upozornit na předbaťovské dějiny Zlína a zlínského zámku. Podle něj řada Zlíňáků zajímavou historii zámku nezná, a dokonce neví ani to, že zámek v současnosti opět nabízí zajímavé kulturní a společenské zážitky. Tou zcela mimořádnou je v současné době výstava obrazů Theodora Pištěka.

Rodina Hauptových byla posledním šlechtickým rodem, který zámek vlastnil. Baron Haupt, jeho choť a především syn Štěpán navíc do dějin i podoby nejstarší zlínské budovy výrazně zasáhli. Bude poučné i zábavné si jejich dobu připomenout, a to v dnech kolem svaté Anny, dříve i na Zlínsku velmi uctívané světice.

Při nepřízni počasí se hudební program přestěhuje do tzv. Divadelního sálku vedle kavárny. Pořadatelé nemají možnost zajistit rezervace platné současně pro konání akce venku či uvnitř, proto se rezervace ani předprodej vstupenek neuskutečňují. 

Jméno organizátora: Zlínský zámek
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HABERA&TEAM – TOUR 100
Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín
THE ULTIMATE TRIBUTE TO QUEEN
Kongresové centrum Zlín, Zlín
ABBA SYMPHONIC SHOW 50
Kongresové centrum Zlín, Zlín