3. Festival Vína Liberec

Akce Liberec

3. Festival Vína Liberec
Festivaly, Víno Pivo
Web organizátora:
www.decante.cz
Další akce ve městě Liberec

3. Festival Vína Liberec

Myšlenka, uspořádat přehlídku a ochutnávku nejlepších tuzemských vín za účasti samotných vinařů pro širokou veřejnost, vznikla v DECANTÉ WINES a PETR STOLÍN ARCHITEKT na začátku roku 2014. V témže roce také proběhl úvodní ročník FESTIVALU VÍNA LIBEREC v prostorách bývalé oblastní galerie v Liebiegově paláci v Liberci. Skvělé ohlasy a vysoká návštěvnost nás utvrdily, že akce, která spojuje excelentní vína, dobré jídlo a kvalitní hudbu má v Liberci smysl pořádat i do budoucna.

Druhý ročník FESTIVALU VÍNA LIBEREC jsme uspořádali ve spolupráci s PETR STOLÍN ARCHITEKT a za podpory MĚSTSKÉ ČÁSTI VRATISLAVICE NAD NISOU v prostorách vratislavického Kulturního centra 101010 a v zámeckém parku. Volba přesunout FVL do Kulturního centra 101010 se ukázalo jako velmi prozíravá, také vzhledem ke špatnému technickému stavu Liebiegova paláce. Nejen, že je stavba Kulturního centra 101010 ukázkou krásné architektury a je zasazena do nádherného prostředí u zámeckého parku, ale nabízí také velmi kvalitní a profesionální technické zázemí a také vynikající dostupnost ze širokého okolí. Třicítka nejlepších vinařů z Čech a Moravy osobně představila více než 250 vzorků vína, špičkové restaurace nabídly speciální festivalové menu a regionální producenti představili své výrobky. Na pódiu se během dne vystřídala spousta zajímavých umělců a nechybělo ani divadlo nebo dětské dílničky. FVL navštívilo rekordních 4000 návštěvníků. Potvrdilo se, že FVL již není jen malou provinční ochutnávkou, ale že má ambice stát se profesionální a největší přehlídkou vína a gastronomie v libereckém kraji.

Dva roky utekly jako voda a FESTIVAL VÍNA LIBEREC je zpět. FVL jsme totiž transformovali do tzv. bienále a budeme jej pořádat jednou za dva roky, což jistě přispěje k jeho výjimečnosti a kvalitě doprovodného programu, který pro vás s velkou pečlivostí připravujeme. Letos bude dějištěm největšího vinného svátku v kraji opět Kulturní centrum 101010. Doslova našlapaná první zářijová sobota nabídne opět fúzi výborného vína, skvělé gastronomie a kvalitní hudby.

V sobotu 2. září 2017 na viděnou ve Vratislavicích.

Srdečně Vás zveme
DECANTÉ WINES
PETR STOLÍN ARCHITEKT
MĚSTSKÁ ČÁST VRATISLAVICE NAD NISOU

Místo konání akce: Kulturní centrum Vratislavice 101010, Nad Školou 1675, Liberec
Datum začátku akce: 2. Září 2017 11:00
Datum ukončení akce: 2. Září 2017 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 50.7438N 15.0926E

Případné změny si prověřte na webu akce 3. Festival Vína Liberec

Jméno organizátora: Decanté
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce