5. ročník Zlín Design Marketu

Akce Zlín

5. ročník Zlín Design Marketu
Jarmarky a trhy, Jiné akce, Veletrhy
Web organizátora:
www.zlin-design.cz
Další akce ve městě Zlín

Již popáté hostí zlínský zámek přehlídku originální autorské tvorby. Zlín Design Market se o víkendu 24. a 25. listopadu otevře všem, kteří mají zájem nakoupit neotřelé výrobky od více než 60 designérů. K mání budou oděvy a módní doplňky, šperky, interiérový design a mnoho dalších kvalitních českých výrobků. Pro veřejnost jsou připraveny oblíbené workshopy, výstavy v Galerii Václava Chada a tvůrčí aktivity pro děti i dospělé.

 

Stejně jako v předchozích letech nabízí akce prostor designérům představit svá originální díla a nabídnout je k prodeji. Pro návštěvníky je to příležitost k nákupu nevšedních kousků z oblasti módy, šperků, bytových doplňků či grafiky, ručně vyráběných hraček a třeba tak pořídit jedinečné vánoční dárky.

 

Základem je prodejní přehlídka autorských designových děl, na kterou navazují i oblíbené kreativní workshopy. Během nich mají návštěvníci možnost zapojit se do tvůrčí činnosti a vyzkoušet si i různé výtvarné techniky jako například linoryt, malbu na sklo nebo textil apod. Novinkou letošního ročníku je i bohatý doprovodný program, během kterého se například detailněji ve Velkém sále představí tvorba některých vystavujících designérů. Rodiče menších dětí mohou využít bezplatného hlídání dětí v naší nové designové herně.

 

Pátý ročník Zlín Design Marketu bude mít otevřeno v sobotu 24. listopadu od 10 do 20 hodin a v neděli 25. listopadu od 10 do 17 hodin. Vstupné na oba dny je 50 Kč, děti do 120 cm, ZTP a ZTP/P zdarma. V ceně vstupného je zahrnutý doprovodný program ve Velkém sále, výstava Jindřich Štreit a studenti – Nechci tě ztratit, výstava fotografií Zlína od Rudolfa Červenky, hlídání dětí v herně a volný vstup na workshop výroba vánočních pohlednic.

Projekt vznikl jako platforma pro sdílení designových novinek díky obecně prospěšné společnosti Zlínský zámek, která ve spolupráci se Statutárním městem Zlín usiluje o znovuoživení zámku a zpřístupnění jeho prostor veřejnosti. 

Jméno organizátora: zlínský zámek
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce