Airy Fairy 2018

Akce Praha

Airy Fairy 2018
Jiné akce
Další akce ve městě Praha

Airy Fairy 2018

Třetí ročník akrobatické soutěže Airy Fairy a letos nově také AERIAL SILKS!
https://ahc.cespas.cz/2018/o-soutezi
Hoop4you
Centrum Tance Praha
TERMÍNY:
16.1.2018 spuštění přihlášek
16.2.2018 uzavření přihlášek
23.2.2018 termín zaslání videa pro základní kolo
2.3.2018 termín zaslání hudby, videoprojekce a podkladů pro vystoupení( u kategorie junior i zaslání písemného souhlasu zákonného zástupce)
17.3.2018 semifinále Centrum Tance
18.3.2018 finále divadlo Rokoko
STARTOVNÉ:
350,- junioři; 550,- solo; 800,- doubles

KATEGORIE:
Odborná porota hodnotí výkony soutěžících v jednotlivých kategoriích, na základě hodnocení vyhlašuje 1.-3.místo (při pěti a méně soutěžících v dané kategorii se vyhlásí pouze absolutní vítěz). Kategorie se otevírá při přihlášení alespoň 3 soutěžících.

JUNIOR- kategorie pro mladé soutěžící ve věku 8-14 let. Od 15 let si soutěžící vybere jednu z ostatních kategorií. Délka ukázky pro semifinále max. 1 minuta, finálové vystoupení 2 minuty (tolerance 10 sec)
AMATÉR - Pokud se aerial hoop/ silks věnujete méně než 2 roky, nejste lektor ani jste nebyli ve finále na soutěži aerial hoop/ silks. Délka ukázky pro semifinále max. 1 minuta, finálové vystoupení 2,5 minuty (tolerance 5 sec)
SEMI-PROFESSIONAL - Pokud se aerial hoop/ silks věnujete 2 roky a více, nejste lektor ale byli jste ve finále na soutěži aerial hoop/ silks. Délka ukázky pro semifinále max. 1,5 minuty, finálové vystoupení 3 minuty (tolerance 5 sec)
DOUBLES- smíšená kategorie pro dvojice, není omezeno věkem ani zkušenostmi. Délka ukázky pro semifinále max. 2 minuty, finálové vystoupení 3-3,5 minuty (tolerance 5 sec)
PROFESSIONAL- Pokud jste lektorem, nebo jste v minulosti soutěžili v kategorii profesionálů, nebo jste byli jste ve finále na soutěži aerial hoop/ silks. Délka ukázky pro semifinále max. 2 minuty, finálové vystoupení maximálně 4 minuty.

ZÁKLADNÍ KOLO
Pokud se do dané kategorie přihlásí více jak 15 soutěžících, proběhne základní kolo formou krátkého videa. O konání základního kola bude organizátorem rozhodnuto 18.2.2018, všichni soutěžící budou o konání základního kola obeznámeni emailem a informace bude zveřejněna na webových stránkách soutěže a Facebooku. Délka videa pro všechny kategorie je 1 minuta. Odkaz na video nahrané na youtube.com zašle soutěžící na email: iveta.promotion@gmail.com do 23.2.2018
Hodnotit se bude provedení, zvolené téma a námět vystoupení.

SEMIFINÁLE
Semifinále proběhne v sobotu 17.3.2018 v prostorách Centra Tance na Václavském náměstí.
Pokud nebudou soutěžící informováni jinak, musí se všichni zúčastni semifinálového kola, které bude hodnotit část odborné poroty. Semifinále proběhne formou castingu- krátká ukázka (1-1,5 min) toho nejlepšího, nastínění tématu, co by soutěžící předvedl ve finále. Porota bude udělovat body za provedení a technickou náročnost (0 až 10 bodů), téma (0 až 10 bodů), celkový dojem (0 až 10 bodů). Celkem může soutěžící získat až 30 bodů. Ze všech semifinalistů bude vybráno 8 finalistů v každé kategorie. Podrobný časový harmonogram celého dne bude zveřejněn do 9.3.2018

FINÁLE
Finále proběhne v neděli 18.3.2018 v divadle Rokoko
Finálová vystoupení bude hodnotit profesionální porota ( její složení bude zveřejněno na webových stránkách soutěže). Finálový den bude rozdělen do dvou bloků, dopolední a odpolední. Harmonogram finálového dne bude upřesněn do 9.3.2018. Soutěžící musí dodržovat čas zkoušek a svého vystoupení a být na místě s předstihem, nedochvilnost může vést k diskvalifikaci. K dispozici budou divadelní šatny a místo pro rozcvičení.

SOUTĚŽNÍ CHOREOGRAFIE
Do finále hledáme tu nekrásnější akrobatickou show, nejsou žádné povinné prvky. V choreografii není omezená doba na délku floorworku, ale je potřeba využít celou délku šály, nebo celý kruh včetně jeho horní části, popřípadě lana. V náhledu hodnotícího protokolu budete moc najít všechny položky, za které se dají dostat body a podle toho přizpůsobit show.

HUDBA a VIDEOPROJEKCE
Není kladen důraz na žánr ani profil hudební stopy - je možno použít jakoukoli hudbu s výjimkou skladeb s vulgárním, extrémistickým, diskriminujícím nebo jinak nevhodným textem. Hudbu pro semifinále, hudbu či videoprojekci pro finále v požadovaném formátu a délce, u kategorie junior - souhlas zákonného zástupce, je potřeba zaslat do 2.3.2018 na email iveta.promotion@gmail.com a v kopii na gabrielaa@centrumtance.cz .
Zaslané hudební soubory musí být pojmenovány: kolo_disciplína_karegorie_příjmeníjméno.mp3 (příklad semi_silks_profiessional_KotatkovaKlara.pm3). Videoprojekce musí být pojmenována stejným způsobem.
Hudba či videoprojekce zaslaná v nesprávné délce nebo formátu nebude akceptována.

VLASY, MAKEUP, DOPLŇKY
Krom nebezpečných šperků, které by mohli ublížit soutěžící nebo poškodit kruh/šály, nejsou žádná jiná omezení. V případě, že budou doplňky nebo vlasy narušovat vystoupení (odpadávat, překážet…) bude za každý takový případ udělena srážka.

KOSTÝM
Kostým každého soutěžícího musí zcela zahalovat intimní partie. Horní díl musí být minimálně podprsenka z neprůsvitného materiálu, spodní díl alespoň kalhotky (neprůsvitné se šířkou v rozkroku min 7cm). Kostým může tvořit celotrikot, trikot s legínami/punčochami, podprsenka a legíny nebo punčochy a sportovní kalhotky. Kostým nesmí obsahovat kovové části nebo cokoli by mohlo poškodit kruh či šály. Za neúmyslné odhalení bude udělena srážka až 5 bodů, za úmyslné odhalení intimních partií bude soutěžící diskvalifikován. Je povoleno odkládat části kostýmu, pokud zůstanou zahaleny intimní partie.

REKVIZITY
Jsou povoleny všechny rekvizity s výjimkou kovových předmětů a doplňků, otevřeného ohně, tekutin a zvířat. Je možné využít videoprojekci v stanovéném formátu, či živé rekvizity a doprovodné tanečníky. Osoby dotvářející vystoupení se nesmí zapojit do akrobacie na kruhu nebo šále. Pokud chce soutěžící použít rekvizitu vyžadující speciální instalaci před vystoupením nebo úklid stage po vystoupení informuje pořadatele do 9.3.2018, jinak nebude možné rekvizitu použít.


HOOP, SILKS
Pořadatel poskytne šálu 100% polyester, medium stretch , jednobodové otejpované kruhy s vnitřním průměrem 85cm, 90cm a 95cm grip 25mm. Kruh bude zavěšen na akrobatickém laně (min.1,5m) a twisteru. Použití vlastní šály, kruhu, lana, twisteru nebo handloopu není možné. Kruh bude zavěšen podle výšky soutěžící- spodní část kruhu nad hlavou. Prostory pro konání soutěže budou mít minimální výšku 4,5m. Všichni soutěžící musí mít pod sebou bezpečnostní 4cm vysokou podložku, pro mladší soutěžící je možné domluvit i větší, měkčí podložku.

VYLOUČENÍ ZE SOUTĚŽE
Soutěžící může být diskvalifikován za vulgární vystupování, odhalení intimních partií, nesportovní chování, negativní a urážlivé vyjadřování o ostatních soutěžících, porotcích, pořadateli a soutěži jako takové, za uvedení nepravdivých údajů v přihlášce, či jiné hrubé porušení pravidel.

Pořadatel si vyhrazuje právo na úpravu či změnu pravidel.

Souhlas zákonného zástupce ke stažení
Formáty pro zaslání hudby a videoprojekce ke stažení

Místo konání akce: Městská divadla pražská (City Theatres of Prague), Vodičkova 28, Praha
Datum začátku akce: 17. Března 2018 11:00
Datum ukončení akce: 18. Března 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0807N 14.4243E

Případné změny si prověřte na webu akce Airy Fairy 2018

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce