AMC Trio+Eric Marienthal

Akce Praha

AMC Trio+Eric Marienthal
Koncerty
Novoměstská radnice Praha, Praha
Další akce ve městě Praha

AMC Trio+Eric Marienthal

Peter Adamkovič - klavír
Martin Marinčák - kontrabas
Stanislav Cvanciger - bicí
hosté:
Eric Marienthal - saxofon
Samuel Marinčák - kytara

Eric Marienthal začal svou profesionální kariéru v roce 1980 se známým trumpetistou z New Orleansu Al Hirtem. Po návratu do Los Angeles se stal členem Elektric Bandu Chicka Corey, pokračoval s umělci jako Elton John, Barbra Streisand, Billy Joel, Stevie Wonder, Dionne Warwick, Burt Bacharach, Aaron Neville, Johnny Mathis, Dave Grusin, Lee Ritenour, George Duke, David Benoit, The Rippingtons, The Gordon Goodwin Big Phat Band, Patti Austin, Lou Rawls, David Lee Roth, The Yellowjackets, BB King, Ramsey Louis, Patti Labelle, Olivia Newton-John, a mnoho dalších.

Spolu s ním se představí prešovské AMC Trio. Společná kariéra těchto tří hudebníků začíná v roce 1993, kdy se jako začínající hudebníci rozhodli zúčastnit soutěže mladých jazzových skupin a začali zkoušet repertoár. Na zmíněné soutěži získali jednu z hlavních cen a to byl pro ně vynikající začátek. Postupně se AMC TRIO orientuje výhradně na interpretaci autorské hudby, pod kterou se podepisují všichni členové. Ve svých kompozicích často překračuje rámec zažitých jazzových postupů a sahá i po mimojazzových hudebních zdrojích. Velký důraz klade na melodičnost skladeb a jejich výrazné motivické zpracování. Hudba AMC TRIA čerpá z různorodosti a elegantní zpěvnosti předkládaných témat inspirovaných například i populární hudbou, nebo nápěvy z východoslovenského folklóru.
AMC TRIO není triem jednoho lídra, ale triem třech rovnocenných členů, jejichž vzájemná odlišnost se spojuje do vyváženého celku. Trio během své existence spolupracovalo s mnoha hosty.

S AMC Triem a Ericem Marienthalem vystoupí ma kytaru Samuel Marinčák, syn kontrabasisty Martina Marinčáka .

Místo konání akce: Novoměstská radnice Praha, Karlovo náměstí 23, Praha
Vstupenky: http://www.jmw.cz/cs/p/amc-trio-eric-marienthal
Datum začátku akce: 26. Dubna 2017 19:30
Datum ukončení akce: 26. Dubna 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0781N 14.4213E

Případné změny si prověřte na webu akce AMC Trio+Eric Marienthal

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce