Andy the Doorbum /US/ Calvera /CZ/

Akce Pardubice

Andy the Doorbum /US/  Calvera /CZ/
Koncerty
Další akce ve městě Pardubice

Andy the Doorbum /US/ • Calvera /CZ/

Koncerty amerického hudebníka a textaře vystupujícího pod jménem Andy the Doorbum předcházejí téměř bez výhrad nadšené reakce. Hypnotický zážitek, psychedelická litanie, magično, zapomenuté modlitby nikdy nezrozeného kmene – to jsou jen některé útržky z opěvných ód na jeho strhující živá vystoupení.

Andy the Doorbum se hudebně pohybuje přibližně na ose freak folk / lo-fi elektronika / psych. V loňském roce vydal společně s producentem Justinem Aswellem na labelu Fake Four (např. Ceschi, Bleubird nebo Cars & Trains, kterého jsme měli možnost v Klubu 29 slyšet v září) velmi dobře přijatou nahrávku Intent. Na té kombinuje svůj cit pro skvěle vystavěnou melodii s těžkými beaty, elektronickými ambientními prvky, dramatickým (ale nikoli patetickým) hlasem a existenciálními texty. Label desku popisuje výstižně jako „doom Portishead“.

Důležitou součástí Andyho vystoupení je vizuální stránka. Originální kostýmová a světelná show, která se mění téměř koncert od koncertu, slibuje opravdu silný zážitek!

Před Andym se představí se svým sólovým projektem Calvera kytarista Michal z kapely Fetch! Ubral dvě struny, chopil se basy a svůj zvuk staví na základech z mocných basových riffů. Jeho hudba je strohá a minimalistická, očištěná od samoúčelných produkčních fines – zůstává jenom syrové sdělení. Skvělé eponymní album mu vyšlo v roce 2015 u Silver Rocket.

www.andythedoorbum.com
www.calvera.bandcamp.com

vstupné: 100 Kč (na průkaz ISIC 50% sleva)
předprodej: Informační centrum Pardubice / TicketPortal CZ

Místo konání akce: Klub 29, Svaté Anežky České 29, Pardubice
Vstupenky: http://www.ipardubice.cz/
Datum začátku akce: 15. Června 2017 20:00
Datum ukončení akce: 15. Června 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0399N 15.78E

Případné změny si prověřte na webu akce Andy the Doorbum /US/ • Calvera /CZ/

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce