Ballet Magnificat (USA) - Šemberovo divadlo Vysoké Mýto

Akce Vysoké Mýto

Ballet Magnificat (USA) - Šemberovo divadlo Vysoké Mýto
Divadlo
Web organizátora:
www.mklub.cz
Další akce ve městě Vysoké Mýto

Ballet Magnificat (USA) - Šemberovo divadlo Vysoké Mýto

Americký profesionální soubor Ballet Magnificat se vrací do Vysokého Mýta. Vstupenky v předprodeji na IC ve Vysokém Mýtě, Litomyšli a online: http://tickets.colosseum.eu/incoming.aspx?mrsid=90&eventid=224739

Tentokrát s představením nazvaným Místo ukrytí (Hiding Place). Balet zachycuje pravdivý příběh Holanďanky Corrie ten Boom, která během druhé světové války skrývala židovské sousedy za stěnou své ložnice, za což se dostala do koncentračního tábora.

Ballet Magnificat je křesťanský baletní soubor, který založila stříbrná medailistka Mezinárodní baletní soutěže Kathy Thibodeaux. Od skromných začátků, bez tanečníků, prostředků či zázemí, se Ballet rozrostl do dvou profesionálních souborů. Jeho členové pocházejí z různých koutů světa včetně Česka. Vlastní repertoár je umělecky vyspělý a obsahově velmi zajímavý. Některá představení byla i filmově zpracována.
„Snažíme se vyprávět příběhy, kterým rozumí každý, ať muž či žena, starý či mladý, a nabídnout jim odpověď na různé otázky, které je trápí, jak by se řeklo – ukázat jim cestu, kterou jsme našli i my. Jsme baletní institucí a naše řemeslo pilujeme tvrdě (šest a půl hodiny denně, pět dní v týdnu). Život ale určitě není o něm, řemeslo je jen tím prostředkem, jak si získat lidskou duši a srdce. Je to úžasně naplňující,“ říká choreograf a umělecký ředitel Balletu Magnificat Jiří Sebastian Voborský.

Místo konání akce: Mklub Vysoké Mýto - Městské kulturní zařízení, Litomyšlská 71, Vysoké Mýto
Vstupenky: http://tickets.colosseum.eu/incoming.aspx?mrsid=90&eventid=224739
Datum začátku akce: 24. Dubna 2018 19:30
Datum ukončení akce: 24. Dubna 2018 22:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.9501N 16.1595E

Případné změny si prověřte na webu akce Ballet Magnificat (USA) - Šemberovo divadlo Vysoké Mýto

Jméno organizátora: Mklub Vysoké Mýto - Městské kulturní zařízení
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub