BAROKNÍ SVATOHUBERTSKÉ SLAVNOSTI 2018

Akce Loučeň

BAROKNÍ SVATOHUBERTSKÉ SLAVNOSTI 2018
Slavnosti
Další akce ve městě Loučeň

BAROKNÍ SVATOHUBERTSKÉ SLAVNOSTI

Hubert, který slaví svátek právě první listopadovou sobotu 3. listopadu, je znám jako patron myslivosti. Na zámku Loučeň bude probíhat program věnovaný jeho památce a na počest myslivosti. Těšit se tedy můžete na "Barokní svatohubertské slavnosti".
Svatého Huberta oslavíme na zámku Loučeň se sokolníky a loveckými psy

Velkou podzimní poctu lesu a myslivosti slibují Svatohubertské slavnosti, které se již poosmé uskuteční první listopadový víkend na zámku Loučeň. A kde jinde také slavit svátek patrona všech lovců a myslivců než na zámku Jeho Jasnosti Alexandra Jana Vincenta prince z Thurnů a Taxisů.

Kníže Alexandr byl po celý život velkým myslivcem. Svědčí o tom velkoryse upravená Jabkenická obora, ale i jeho lovecké výpravy především do Afriky. Jeho trofeje mohou dnes lidé obdivovat v Národním muzeu, kterému je Alexandr daroval.

V rámci Barokních svatohubertských slavností uspořádá zámek Loučeň výstavu obrazů jednoho z nejznámějších malířů přírody a mysliveckých tradic Evropy, českého rodáka v současnosti působícího především v Německu Václava Nasvětila.
Draví ptáci si brousí drápy, lovečtí psi zuby

Venkovní program bude zaměřen především na pomocníky lovců a myslivců. Setkáte se v něm už tradičně s ukázkami výcviku a práce loveckých psů. Lovecký pes je tím nejdůležitějším pomocníkem myslivce. Ukázky budou komentovány vůdci jednotlivých psů, kteří vás seznámí se svými svěřenci. A nemějte obavy, že budeme pejsky trápit, uvidíte, že práce je pro ně velice zábavnou hrou.

Na návštěvníky čeká také setkání se sokolníky, ale především s jejich opeřenými svěřenci, a představení práce s nimi.Všichni dravci jsou zvyklí na lidi a je možné se s nimi vyfotit. Menší sovy a třeba i poštolku si na ruku mohou vzít i malé děti, odvážnější tatínkové se mohou zvěčnit se samotným orlem. Se svými svěřenci přijedou sokolníci ze spolku Rozárka z Jiříkova a také pan Milan Straka.

V průběhu dne se dozvíte co to znamená být myslivcem. Svou účast přislíbila řada osobností myslivecké veřejnosti.
Pocta Františku Antonínovi hraběti Šporkovi

Královéhradecká společnost lesních rohů si pro tento ročník připravila barokní kostýmovaný koncert. Koncertní pásmo je poctou zakladateli české myslivosti Františku Antonínovi hraběti Šporkovi, který na nedalekém zámku Lysá nad Labem žil a založil Řád svatého Huberta. Koncertní pásmo je připraveno po oba dny do zámeckého kostela.
Zvěřinu si můžete užít i na pekáči

Se zelím - Se šípkovou

Co by to bylo za slavnosti myslivosti bez dobrého jídla a pití a jak jinak než ze zvěřiny.

Mnoho z nás, když slyší zvěřinové hony, si představí Slavnosti sněženek. U nás to platí o to víc, že jsme v kraji Bohumila Hrabala.

Zvěřinové hody s bohatým menu budou po oba dny v restauraci Vtipná kaše na nádvoří zámku i v restauraci zámeckého hotelu Maximilián.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce