Bartolomějské posvícení v Milevsku 2017

Akce Milevsko

Bartolomějské posvícení v Milevsku 2017
Akce pro děti, Zábava, párty
Web organizátora:
www.milevskem.cz
Další akce ve městě Milevsko

Bartolomějské posvícení v Milevsku 2017

Bartolomějské posvícení 2017

Jako každý rok, tak i letos připravuje Dům kultury Milevsko program Bartolomějského posvícení – Milevských městských slavností 2017.

Program začne ve čtvrtek 24. srpna od 18 hodin koncertem komorního žesťového seskupení mladých profesionálních hudebníků z celé České republiky pod názvem Brasstet, který se uskuteční v kostele sv. Bartoloměje na nám. E. Beneše v Milevsku. Vstupné je stanoveno na 80 Kč.

Pátek bude patřit dětem
Již tradičně bude páteční posvícenské odpoledne patřit dětem. Je pro ně připravený opravdu bohatý program. Zahájí ho v 17 hodin mažoretky z MŠ Klubíčko a hned poté se děti mohou těšit na veselé povídání s písničkami s názvem Pohádková škola, do které se budou moct i aktivně zapojit. Následovat bude ukázka orientálních tanců, aerobiku a vystoupení taneční skupiny NRG Crew. V 18.20 přijde na řadu Neposlušná pohádka v podání Kočovného divadla Ježibaba. Po celou dobu dětského odpoledne (17:00-19:30) si pro vás program připravila i městská knihovna, Rozárka a dům dětí a mládeže, kteří nabídnou dílničky a soutěže. Dalších pět stanovišť se zábavnými úkoly si pro vás připravuje i Kočovné divadlo. Kdo bude chtít, je připraveno i malování na obličej.
Od 19 hodin se pak můžete těšit na vystoupení finalistů pěvecké soutěže Oběžná dráha a koncerty zpěváka a písničkáře Voxela, skupiny Megaphone a večer zakončí skupina Natural.
Sobota 26. 8.
V sobotu 26. srpna od 14 hodin začne další bohatý program v parku Bažantnice, zahájí ho milevská kapela Fusky Dus, Brigita Cmuntová a Štěpán Klouček, které vystřídají kapely Ticho de pre cupé band, Vodovod, od 18 hodin vystoupí revivalová skupina Elán Kontraband Band, následovat bude milevská kapela Fantom, od 21:30 hodin pak Vilém Čok a Bypass a posledním vystoupením bude od 23 hodin koncert skupiny Hamr.
Současně s koncerty kapel bude probíhat v parku Bažantnice Ridewheel – exhibiční biketrialové vystoupení, které startuje vždy od 15, 17 a 19 hodin. Odpoledne zpestří svým vystoupením také taneční skupina EFK z Milevska.
Neděle 27. 8.
Milevské slavnosti budou pokračovat i v neděli 27. srpna, kdy se v kostele na nám. E. Beneše od 10 hodin bude konat mše svatá za město Milevsko. V prostorách parku Bažantnice bude v neděli dopoledne probíhat program v režii Myslivecké jednoty Písek. Program zahájí v 10 hodin hudební vystoupení následované v 10.30 slavnostním zahájením. Poté se můžeme těšit na vystoupení trubačů Okresního mysliveckého spolku Písek a Lesnické školy, ukázky vábení zvěře, přehlídku loveckých psů s výkladem, ukázky výcviků psů a soutěže, jejichž vyhodnocení proběhne ve 13 hodin. Program se poté přesune opět na podium, kde se od 13.30 hodin můžete těšit na koncerty kapel Bohemia, Kovačka a Babouci. Od 15 hodin proběhne Přehlídka posvícenských koláčů. Poté se přesuneme na první nádvoří milevského kláštera, kde proběhne od 19 hodin netradiční koncert dvacetičlenného bigbandu Swing Band Tábor.
Doprovodné akce
Program Bartolomějského posvícení doplní také řada doprovodných akcí. V pátek můžete navštívit koncert jazzového baskytaristy a skladatele Pavla Jakuba Ryby, který proběhne od 20 hodin v klubu Kamenáč. V Galerii M máte možnost zhlédnout výstavu obrazů milevského malíře Jana Pavla Švejdy s názvem Dobrejch 7:0. Další výstavou, která bude k vidění, je již 15. ročník Okresní výstavy zvířat, kterou můžete navštívit ve Výstavním areálu ČSCH Milevsko v sobotu 26. a v neděli 27. 8. Bude zde připraven bohatý doprovodný program. A v neposlední řadě si můžete prohlédnout výstavu historických vojenských modelů Malí vojáci velkých válek, která probíhá v Milevském muzeu. Další výstavu nabízí Milevský klášter. Výstava o dějinách a restaurování obrazu Panny Marie Sepekovské bude přístupná od 10 do 17 hodin. Dětem je určen Posvícenský turnaj v deskových hrách, který připravilo dětské oddělení městské knihovny na středu 23. 8. od 8 do 11 hodin. Ve vestibulu knihovny si také můžete prohlédnout výstavu fotografií účastníků kurzu Základy fotografování. V areálu střelnice proběhne v sobotu od 9 do 14 hodin Den otevřených dveří s možností si zastřílet. Na své si přijdou i hasiči, chystá se pro ně v sobotu na fotbalovém stadionu Soutěž v požárním sportu O putovní pohár starosty města Milevska, která začne ve 13 hodin.
Na kulturní program Bartolomějského posvícení se bude vybírat symbolické vstupné. Vstupenku na 3 dny (pátek až neděle) pořídíte za 60 Kč, na 2 dny (sobota a neděle) za 50 Kč. Samostatnou vstupenku jen na neděli pořídíte za 40 Kč. Pokud si zakoupíte vstupenku v předprodeji (do 24. 8. 2017), získáte slevu 10%. Vstupenky lze zakoupit v předprodejních místech: DK Milevsko, Infocentrum Milevsko, Milevské kino a on-line na www.milevskem.cz. Děti do 12 let mají vstup zdarma, zakoupením vstupenky podpoříte budoucí kulturní akce v Milevsku.
Věříme, že si každý obyvatel či návštěvník města Milevska vybere z bohaté nabídky to své a že nám všem bude přát počasí, což jistě přispěje k pohodové atmosféře celých oslav.
Více informací:
Dům kultury Milevsko, Nádražní 846, Milevsko
tel.: 383 809 200
info@milevskem.cz
www.milevskeslavnosti.cz

VYBÍRÁME Z PROGRAMU

PAVEL JAKUB RYBA

Baskytarista Pavel Jakub Ryba má v české hudební komunitě nezastupitelné místo. Jeho netradiční „palcová“ technika hry je úchvatná a do velké míry unikátní a originální. Mezi jeho letité koncertní zkušenosti patří hraní ve věhlasných klubech po celém světě. Za zmínku stojí třeba hraní v The Knitting Factory v New York City, Blues Alley ve Washingtonu, Symphony Hall v Birminghamu nebo LeClub v Moskvě.
Každé jeho vystoupení vyvolává úžas, kolik živelnosti a zároveň hráčského mistrovství se vejde do jediného basového sóla. Pavel Jakub Ryba je už dnes skutečným pojmem - nejen coby vyhledávaný studiový a koncertní muzikant (zmiňme jeho působení v doprovodné kapele Pavla Bobka), ale především jako hudebníky i kritikou respektovaný skladatel a baskytarista, jazzovému publiku dobře známý doma i v zahraničí. Hrál s takovými osobnostmi jako jsou Gary Lucas, Dean Brown nebo Mike Stern.

VOXEL

Václav Lebeda, vystupující pod pseudonymem Voxel, je český folk-popový zpěvák a písničkář, rád dělá hudbu, která se líbí lidem. Proslavily ho písničky jako V naší ulici nebo Trip. V roce 2013 byl vyhlášen jako objev roku na hudebních cenách Óčka, poté se v rámci cen Český slavík Mattoni 2013 umístil na druhém místě v kategorii „Hvězda internetu“. V rámci cen Český slavík Mattoni 2014 vyhrál v kategorii „Hvězda internetu“ a získal nominaci i v kategorii objev roku. Na začátku roku 2015 podnikl několik koncertních turné s kapelami O5&Radeček a UDG. Na cenách Anděl 2014 byl nominován v kategorii objev roku, nominaci ale neproměnil.

NATURAL

Když pomineme lokální působení Naturalu (zejména na tancovačkách) už v druhé polovině sedmdesátých let, můžeme vznik kapely přeci jen umístit do začátku let osmdesátých. Po mnoha personálních změnách se kapela ustálila do čtveřice (Petr Kadlček, Daniel Andel, Jiří a Roman Hronovi). Od r. 1984 se pak začala odvíjet nejslavnější éra Naturalu. Velkou zásluhu na tom měla hitovka Já na to mám, která sklízela velký úspěch na koncertech, v hitparádách, v televizi i na deskách, kterých se tehdy celkem prodalo zhruba čtvrt milionu.
Po roce '89 si dal Natural dlouhou, devítiletou pauzu a k obnovení kapely se koncem devadesátých let sešli už jen dva bývalí členové (Kadlček, Andel) a se svým vrstevníkem, basákem Petrem Balcárkem, doplnili kapelu o mladého bubeníka Jakuba Donátha. V současnosti se Natural orientuje hlavně na nový repertoár, který možná některým staromilcům nejde tolik do noty, ale Natural určitě nepatří mezi ty dlouholeté kapely, které se stylově příliš "drží svého kopyta". Stylový posun se zrazantnil i výrazným vlivem basáka angličana Dava Mendeze, který v kapele hrál od roku 2004. V roce 2008 ho vystřídal slovenský basista Jozef Zeleňák, který působí v kapele do dnes.

ELÁN KONTRABAND BAND

KontraBand je hudební skupina složená z renomovaných slovenských a českých hudebníků s bohatými a dlouhodobými profesionálními zkušenostmi. V programu Elán KontraBandu uvidíte nebezpečný náklad plný nejznámějších hitů od slovenské hudební legendy - skupiny Elán. KontraBand zaručuje vysokou hudební kvalitu a jedinečný hudební zážitek spojený s výbornou náladou a super zábavou.

VILÉM ČOK & ByPass

Vilém Čok je zpěvák, baskytarista a nepřehlédnutelný člen legendární kapely Pražský výběr, jejíž výraznou tváří byl spolu s Michaelem Kocábem. Nestárnoucí a energický hudebník v 80. letech založil další skupinu s názvem Nová růže, i ta se ale rozpadla. To vedlo k založení Delirium tremens. Zahrál si v úspěšných muzikálech jako například Excalibur nebo Obraz Doriana Graye. Dnes zpívá a vystupuje se svou novou kapelou ByPass.

BABOUCI

Nejstarší a nejznámější jihočeská dechovka. O muzice Babouků se říká, že sbližuje lidi a hladí po duši. Historie kapely sahá hluboko do minulosti, v roce 1868 ji založil tehdejší vynikající hudební učitel Jan Votava. Muzikanti, hrající v současnosti, navazují energicky na desítky svých předchůdců, kteří se v kapele vystřídali. Kapela často koncertuje a vydává též nová CD s čerstvými lidovými písněmi. Přijďte si zazpívat písničky s nejstarší jihočeskou dechovkou řízenou kapelníkem Petrem Shýbalem a projít se cestičkou ouzkou přes háj zelený, zahrádečkou, blaty, okolo Hluboký, s myslivečkem z lesa a děvčetem, co žalo trávu, a přes široký jihočeský pole tam, co jsou Prachatice, nikoli Bavorov.

Místo konání akce: Milevsko, South Bohemian Region, Milevsko
Vstupenky: http://www.milevskem.cz/
Datum začátku akce: 24. Srpna 2017 18:00
Datum ukončení akce: 27. Srpna 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.451N 14.36E

Případné změny si prověřte na webu akce Bartolomějské posvícení v Milevsku 2017

Jméno organizátora: Dům kultury Milevsko
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MIROSLAV DONUTIL: NA KUS ŘEČI
Kongresové centrum , Prachatice
Screamers - Tuláci časem
Metropol, České Budějovice
Minipárty s Karlem Šípem
Metropol, České Budějovice
CAVEMAN
DK metropol, České Budějovice
KÁJA A BAMBULÁČEK - BAMBULKOVÁ SHOW
DK metropol, České Budějovice