Benny Lackner feat. Tomáš Hobzek & Tomáš Liška

Akce Kyjov

Benny Lackner feat. Tomáš Hobzek & Tomáš Liška
Koncerty
Další akce ve městě Kyjov

Benny Lackner feat. Tomáš Hobzek & Tomáš Liška

Benny Lackner feat. Tomáš Hobzek and Tomáš Liška (USA/CZ)

Benny Lackner – klavír, Wurlitzer, Nordlead 2, iPad a notebook, Tomáš Liška – kontrabas, Tomáš Hobzek – bicí

Benny se narodil v Berlíně, ve třinácti se přestěhoval do Kalifornie. Získal bakalářský titul na California Institute of the Arts pod vedením Charlie Hadena. V letech 1997 – 1998 studoval soukromě u svého mentora, pianisty Brada Mehldaua. Vystupoval na mnoha renomovaných jazzových festivalech včetně North Sea, Montreux a Monterey. Spolupracoval mimo jiné s těmito hudebníky: Billy Higgins, Marc Ribot, Brad Shepik. Žije v New Yorku, kromě své úspěšné sólové dráhy má i mezinárodní duo a trio, živí se též jako příležitostný spoluhráč a skladatel.

Jeho koncerty nedávno zahrnovaly společná pódia s Johnem Scofieldem (na Traumzeit Jazz Festivalu stejně jako na Augsburger Jazzsommer). Má za sebou turné po USA, Německu, Francii, Chorvatsku, Jihoafrické republice, Rakousku, Turecku, Španělsku, Portugalsku, Řecku, Sýrii, Libanonu, Rusku, Indii, Indonésii, Thajsku a Kambodži. Publiku se představi v tak yhlášených jazzových klubech jako je Blue Note a Joes Pub v New Yorku, Porgy und Bess ve Vídni a A-Trane v Berlíně. Jeho zvuk je přímým důsledkem vlivu Keitha Jarretta, Ahmada Jamala, Brada Meldhaua, Billa Evanse, Radiohead, Medeski, Martin & Wood, Brahmse a Chopina. Další klíčovou složkou je pečlivý výběr materiálu. Kromě vlastních chytlavých funky skladeb hraje Benny Lackner i cover verze písniček populárních umělců jako jsou Björk, Jimmy Hendrix, Nick Drake a Blondie. Důležitý je i vliv tří jazzových velikánů: Minguse, Monka a Gerschwina.

"Benny Lackner se nemusí bát srovnání s Keithem Jarrettem nebo Bradem Mehldauem. Jeho výhodou je, že neustále zdokonaluje svůj vlastní hudební jazyk a kompoziční styl.
On už našel své místo v první lize jazzových klavíristů. " – Concertino Magazine, 2015

"Benny Lackner má výrazný kompoziční talent, jeho skladby jsou přehledné a svěží. Našel v pohodě způsob, jak psát pro své sólové koncerty, duo i trio." – Brad Mehldau, 2016

www.bennylackner.com

Koncert v rámci projektu "Jazz v Kostce"
vstupné 100/70Kč

Místo konání akce: Pražírna Kyjov, Komenského 1407/14, Kyjov
Datum začátku akce: 25. Listopadu 2017 20:30
Datum ukončení akce: 25. Listopadu 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.0112N 17.1262E

Případné změny si prověřte na webu akce Benny Lackner feat. Tomáš Hobzek & Tomáš Liška

Jméno organizátora: JazzKlub Kyjov, o.s.
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce