Běžím na hrad Kunětická hora 2018

Akce Staré Hradiště

Sportovní akce
Další akce ve městě Staré Hradiště

Běžím na hrad Kunětická hora

Běžíme na hrad Kunětická hora v Pardubickém kraji - ta správná volba, jak strávit aktivní den v krásné přírodě v okolí hradu!
Závodní den odstartují dětské závody od 11 hodin, ve 13 hodin startuje závod na 5 km a závodní den uzavře závod na 15 km, který startuje ve 14:30. Běžecké trasy Pětky a Patnáctky vedou okolními loukami a lehce zvlněným terénem pod dominantou "Rumburakova hradu" Kunětická hora, která je téměř celou dobu běžcům na očích. Pětka je tedy spíš rovinatého charakteru, kde trat’ vede převážně po polních a lučních cestách a je zakončena finálním výběhem na hrad. Patnáctka je o něco náročnější, nikoliv co se týká profilu trati, ale především z hlediska vzdálenosti. Běžecké tratě na hradě Kunětická hora patří k těm profilově nejméně náročným tratím z celého seriálu. Pokud jde o okolní krajinu, tak její naprostou dominantou je samotný hrad Kunětická hora, stojící na jediném kopci v okolí, který běžci budou obíhat po okolních loukách a lesích. Část trati si závodníci můžou vychutnávat také scenérie kolem protékající řeky Labe. 
Běžíme na hrad je běžecký seriál, spojující sport, přírodu, kulturu, zlevněné vstupné na hrad, doprovodný program pro dospělé a pro děti (Dětské závody, Pohádková cesta, kvíz Tajemství hradu, tombola, šermířské vystoupení a další). Na programu je také "ČTVRTKILÁK v brnění", kdy si na vlastní kůži můžete zaběhnout 250 metrů v 15kg brnění!
Mažeme časté dilema běžce, zda o víkendu běžet závod, a nebo být se svou rodinou - u nás si zazávodíte na atraktivních tratích a Vaše děti si u nás užijí spoustu neotřelé zábavy! Pokud máte parntnera/ku nesporťáka, tak ho vezměte také sebou - zajde si na hrad, bude Vám fandit a užijete si společně aktivní den v přírodě! :)
Utečte z města do přírody a zdolejte hradby Kunětické hory!

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Skutečská sedmička
Areál městských sportovišť, Skuteč
Skutečská sedmička
Areál městských sportovišť, Skuteč