BEZSTAROSTNÁ JÍZDA NA PRAŽSKÉ KAMPĚ

Akce Praha

BEZSTAROSTNÁ JÍZDA NA PRAŽSKÉ KAMPĚ
Akce pro děti, Sportovní akce
Další akce ve městě Praha

Cyklisté, skejťáci, longboardisté, inlineři, chodci, běžci nebo vozíčkáři a lidé, kterým není pohyb ve městě lhostejný. Ti všichni se sejdou v neděli 20. května 2018 na pražské Kampě, aby strávili odpoledne plné sportu a dobré zábavy a podpořili téma vzájemné slušnosti a tolerance ve veřejném prostoru.

Čtvrtý ročník Bezstarostné jízdy, kterou pořádá nezisková organizace DĚLEJ CO TĚ BAVÍ ve spolupráci s Městskou částí Praha 1 a Magistrátem hlavního města Prahy, nabídne ukázkové jízdy, testování strojů, soutěže, workshopy, ukázky oblečení i sportovních doplňků a mnoho dalšího.

Během odpoledne proběhne exhibice předních jezdců na U-rampě OD VSA EXTREME v čele s profesionálním českým bikerem Janem Valentou, několikanásobným mistrem světa a České republiky v disciplíně BMX Vert ramp.

Zájemci si všechny jezdecké disciplíny budou moci vyzkoušet, bude pro ně připravena půjčovna kol, skateboardů, longboardů a také koloběžek. Na své si přijdou i milovníci adrenalinových sportů. Trampolíny, cvičná slackline, dětský lyžařský simulátor pro tréning carvingového oblouku a indoboard pro trénování balancu zajistí Freestyle Kolbenka a to včetně trenéra pro malé i velké sportovce.  Chybět nebude ani ukázka oblíbeného parkouru a kalisteniky. Pro všechny je připraveno také dopravní hřiště od Městské policie.

Sportovní klub vozíčkářů v rámci akce předvede, že i handicapovaní lidé mohou být úspěšnými sportovci. Lidé pak budou moci také přispět na výzvu SPOJENCI.CZ.  Součástí  Bezstarostné jízdy budou také preventivní programy STK pro chlapy a Ruce na prsa.

Hlavní program se odehrává na pódiu, kde se při debatách setkají zástupci hlavního města Prahy, profesionálové silničního provozu z BESIP, také propagátoři jízdy na kole Čistou stopou, AUTO*MAT a zástupci Sportovního klubu vozíčkářů. Diskutovat se bude pod praporem slušnosti v rámci projektu Zaslusnost.cz. Ten si klade dlouhodobě za cíl zlepšovat mezilidské vztahy nejen ve veřejném prostoru. Součástí sportovního dne jsou soutěže, vzdělávací workshopy a tombola.

Bezstarostná jízda je součástí SPORT FESTU, který se na pražské Kampě uskuteční ve stejný den na stejném místě. Aktivní, soutěživé, hravé a pohodové odpoledne SPORT FEST je určeno dětem, mládeži a široké veřejnosti, zkrátka všem, kteří se chtějí pořádně rozhýbat a to ZDARMA.

Od 12 do 18 hodin si tak mohou účastníci vybrat z pestré škály různých sportovních aktivit.

Jméno organizátora: Dělej co tě baví
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MÍŠA RŮŽIČKOVÁ: MINIDISKO PRO PRINCE A PRINCEZNY
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha
MICHAL K SNÍDANI
Divadlo Bez Zábradlí, Praha