Blatenský Fest 2018

Akce Blatná

Blatenský Fest 2018
Festivaly, Koncerty
Další akce ve městě Blatná

Blatenský Fest 2018

Letos je tomu přesně 25 let od vzniku tohoto ojedinělého multižánrového festivalu, který se až na pár vyjímek konal vždy na zimním stadionu v Blatné. Rozličnost hudebních stylů vytvořila mezi hudebními festivaly z Blatenského festu vskutku originální značku, která se těší stálé oblibě všech generací milovníků dobré muziky.
 První ročník Blatenského festu byl vlastně počinem pár nadšenců, kteří chtěli uspořádat setkání současných a bývalých blatenských bigbeatových kapel. Akce měla tak velký ohlas, že se z ní přirozenou cestou stala tradice.První ročníky Blatenského festu se tedy jmenovaly Blatenský bigbeat. Suma sumárum je to nejen 25 let Blatenského festu, ale zároveň i 50 let Blatenského bigbeatu. 
 Na letošní ročník se podařilo vzkřísit z mrtvých opravdové blatenské legendy, jako např. B.A.S., blatensko-strakonickou Lidovou metelici (se svou neotřelou show) a hlavně svého času velmi oblíbenou skupinu FAUST. Zmrtvýchvstání této formace bych s nadsázkou přirovnal k návratu blatenských Beatles. Kromě těchto dinosaurů a tradičního zastoupení jiných blatenských kapel se můžete těšit i na obrovskou plejádu kvalitních přespolních jako jsou: Vypsaná fixa, Fast Food Orchestra, Elektrick Mann, Sodoma gomora, E!E, Záviš, S.P.S., Pirates of the pubs, apod.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce