Blavicon 2018 – Sněm králů

Akce Tábor

Blavicon 2018 – Sněm králů
Jiné akce
Web organizátora:
gwint.cz
Další akce ve městě Tábor

Blavicon 2018 – Sněm králů

Scroll down for English.

Představujeme druhý ročník conu inspirovaného Zaklínačem a středověkem: Blavicon 2018 – Sněm králů. Celá akce proběhne v prostorách Housova Mlýna v Táboře od čtvrtka 12. 4. do neděle 15. 4. 2018. Tento příspěvek je dost rozsáhlý, orientovat se můžeš dle nadpisů. Další informace a vstupenky najdeš na našem novém webu http://blavicon.cz.

PROGRAM
Od posledního Blaviconu nám trochu narostly prostory, čehož jsme využili k rozšíření programu. Můžeš se tedy těšit na různé workshopy, deskohernu, počítačovou hernu, čajovnu, kapely, celoconovou hru, ale také na střílení z luku, výrobu mýdla nebo textilu, věštění z ruky a také na různé náhodné činnosti, které se vyskytnou.

SNĚM KRÁLŮ
Celý tento ročník bude con provázet Sněm králů, což je příběhová hra pro návštěvníky. Vtělíš se do role poddaných, kteří mají možnost pomoci svému panovníkovi nasbírat dostatečný vliv na to, aby se mohl postavit tváří v tvář Emhyrovi a vést celý Sever. Situace je totiž velmi napjatá a válka se blíží. Panovníci všech zemí cítí ve vzduchu velký problém s černou armádou, kterou jen tak nikdo nezastaví. Je ten správný čas se semknout a postavit se této hrozbě čelem jako jedna země. Dají se ale hodit za hlavu všechny předsudky, potyčky a znesvářenost zemí? Právě proto se panovníci rozhodli udělat sněm, na kterém se pokusí vše vyřešit. A právě jejich poddaní ukážou, kdo má největší vliv a kdo bude v čele všech armád.

Pokaždé, když odehraješ deskovku, když si zahraješ na počítači nebo prostě když si budeš užívat program, dostaneš za odměnu žeton vlivu. Zda jím podpoříš svého panovníka, nebo budeš intrikovat proti jinému, je zcela na tobě. Můžeš si hrát i na zrádce a svého panovníka podrazit. S žetony můžeš volně obchodovat mezi ostatními poddanými. Kromě daných stanovišť bude možnost získat žetony i na náhodných a nepravidelných stanovištích – nebo prostě když budeš mít štěstí. Navíc za každý odevzdaný žeton vlivu dostaneš tombolenku. Na konci conu vylosujeme několik šťastlivců, kteří získají hodnotné ceny.

KAPELY
Ve čtvrtek nám zahraje kapela Druga. V sobotu se pak můžete těšit na koncert tří kapel. Nejprve se areálem budou linout středověké tóny v podání táborské kapely Dei Gratia. Jako druzí vystoupí Deloraine, kteří pokřtí své první album z vlastní tvorby, kompletně věnované Zaklínači. Zlatým hřebem večera bude polská skupina Percival, která stojí za soundtrackem ke hře Zaklínač 3: Divoký hon.

TURNAJ V GWINTU
Na conu proběhne také již 3. celorepublikový turnaj v gwintu. Počet účastníků je daný na 48 soutěžících. Do konce roku 2017 přijímáme registrace výhradně od členů Gwint Klubu, pak již od každého. Nově také proběhne první ročník turnaje v online gwintu. Zde ještě nemáme dořešená přesná pravidla, v prvním kole ale očekáváme neomezenou účast. Hrát budeš se svým účtem a musíš mít minimálně čtyři různé frakce a hratelné balíčky. Bližší informace doplníme časem. Hlavní cena v karetním gwintu bude dosahovat hodnoty 10 000 Kč. Jako ceny pro turnaj v online gwintu nám dal sponzorský dar CD Projekt RED v podobě herní měny. Očekávat ale můžeš i další ceny.

COSPLAY SOUTĚŽ
Soutěž o nejlepší kostým proběhne na dvě kola. První bude neveřejné ještě před začátkem Blaviconu, druhé pak veřejné na místě. Od soutěžících požadujeme fotografie a popisy dostatečně s předstihem, nejpozději však 3 týdny před začátkem conu. Vybraní soutěžící budou kontaktováni a budou se muset registrovat na místě v pátek. Díky tomu budeme mít jistotu, že tam daný soutěžící je (v tomto okamžiku není třeba nic předvádět ani být v kostýmu, to bude nutné až v sobotu). Všem soutěžícím, kteří postoupí do veřejného kola, bude k dispozici místnost na spaní a druhá místnost jako šatna. Tento prostor je uzamykatelný a mimo hlavní budovu.

OBČERSTVENÍ
Po zkušenostech s Blaviconem 2017 jsme udělali sadu opatření, aby jídlo bylo dostatečně kvalitní, cenově dostupné a zároveň ho byl dostatek. Zvýšíme počet druhů jídla, rozšíříme kuchyň o venkovní stan s grilem a nabídneme dostatečný výběr a množství pro všechny. Jídlo se bude servírovat na dřevěném nádobí, které bude zapůjčené za vratnou zálohu. Slibujeme si od toho větší komfort pro strávníky a zároveň vyšší čistotu v objektu. Nově také nabízíme možnost zakoupení snídaní (slané a sladké pečivo, čaj a káva).

PIVEM BLAVICONU 2018 JE ALBRECHT
Pro tento ročník jsme se dohodli se zámeckým pivovarem Frýdlant, že pivem conu Blavicon 2018 bude právě jejich pivo Albrecht. Na čepu bude světlé a tmavé pivo, ale zároveň bude na místě stánek se 7 druhy piv. Budeš tedy moct ochutnat různé speciály jako Pale ale nebo Stout. Veškeré pivo se bude čepovat do tvrdých plastových kelímků, které se dají uchytit za opasek. Tyto kelímky budou zapůjčeny za vratnou zálohu 50 Kč. Ačkoliv Albrecht nepatří mezi všeobecně známá piva, věříme, že mu přijdete na chuť.

VSTUPENKY
Vzhledem ke kapacitě areálu máme omezený počet vstupenek. Rozhodli jsme se udělat dva druhy vstupného: celoconové vstupné od čtvrtka do neděle a sobotní vstupné na koncerty. V první vlně předprodeje máme zlevněných 100 lístků na sobotu a 200 lístků na celý víkend. Poté bude následovat jednotná cena až do začátku conu a na místě během konání akce budou vstupenky v prodeji za vyšší cenu. Je zde ale možnost, že se všechny vstupenky vyprodají v předprodeji a na místě již lístky nebudou.

MOŽNOSTI PŘESPÁNÍ
Všem návštěvníkům nabízíme přespání ve sportovní hale, která je vzdálená asi 700 metrů. Alternativou je vlastní stan a ubytování na louce. Třetí možností je vlastní ubytování, v tomto případě doporučujeme využít sdíleného bydlení, například přes http://airbnb.com.

SPONZOŘÍ A PARTNEŘI
Zámecký pivovar Frýdlant
Xzone
Joinmusic, s.r.o.
SkillZone.cz - Professional Gaming Club
czc.cz
MSI Gaming
Razer
CD PROJEKT RED
Blackfire - svět her a zábavy
FANTOM Print
Mastenarium
Comgad
Dea loci
Hůrka
EpicTV
ŽižCon
Gléva Jana Smiřického
Housův Mlýn - Tábor
Gwint Klub

----------------------------------------

We present the second year of a con inspired by The Witcher and Middle Ages: Blavicon 2018 – The Council of Kings. The whole event will take place at Housův Mlýn in Tábor from Thursday 12. 4. to Sunday 15. 4. 2018. This post is quite extensive; you can navigate using the headers. For more information and tickets, go to our new web http://blavicon.cz.

PROGRAMME
As opposed to the previous Blavicon, we got a bigger place, which we used to enhance the programme. You can look forward to various workshops, a board game room, a videogame room, a tea shop, a whole-con game, as well as archery, soap making or fabric making, palm reading, and other random activities which will spring up.

THE COUNCIL OF KINGS
This whole event will be accompanied by The Council of Kings, which is a story game for our visitors. You will play the part of subjects, who can help their ruler gather sufficient influence in order to confront Emhyr and lead the whole North. The situation has been tense for some time, and a war is coming. Rulers of all countries sense a great problem with the black army, which hardly anyone can stop. The time has come to unite and face this threat as one realm. However, is it even possible to discard all the prejudices, quarrels and feuds? That is why the rulers have decided to organize a council to try and resolve everything. And it will be their subject who will determine which ruler has the biggest influence and is fit to lead all the armies.

Every time you play a board game, a videogame, or just enjoy the program, you will be rewarded with an influence token. You can use it to support your ruler or scheme against another one – it’s entirely up to you. You can even be a traitor and betray your ruler. You can freely trade the tokens with other subjects. Besides fixed stations, you will be able to get tokens also at random or irregular stations – or when you’re just lucky. Furthermore, you will also get one tombola ticket for every submitted influence token. At the end of the con, we will draw a couple of lucky winners who will get nice prizes.

BANDS
On Thursday, there will be a musical performance by Druga. On Saturday, you can look forward to a concert by three bands. First, the whole place will be filled with medieval tones thanks to the Tábor-based band Dei Gratia. Second will be Deloraine, who will debut their first album of their own making, entirely dedicated to The Witcher. The highlight of the evening will be the Polish band Percival, who are behind the soundtrack for The Witcher 3: Wild Hunt videogame.

GWENT TOURNAMENT
The con will also see the 3rd whole-country tournament in Gwent. The number of contestants is limited at 48. By the end of 2017, we accept registrations only from Gwint Klub members; after that, everyone will be allowed to apply. As a new feature, the 1st year of a tournament in online Gwent will also take place here. Final rules are yet to be decided, but we expect unlimited admission for the first round. You will play with your own account and will have to have at least four different factions and playable decks. More information is to be added later. The grand prize in physical Gwent will be worth 10 000 CZK. As for the online Gwent tournament, we have received in-game currency, courtesy of CD Projekt RED. However, you can expect other prizes as well.

COSPLAY CONTEST
The best costume contest will have two rounds. The first one will be non-public and will take place prior to Blavicon; the second one will be public and to be held at the event. We require the contestants to send pictures and descriptions sufficiently in advance (no later than 3 weeks before the event). Selected contestants will be contacted and will have to register at the event on Friday. This will make us sure the contestants are present (no performance or costume is required at this point – this will be required for Saturday). All contestants who make it to the public round will have a sleeping room and a dressing room available. These places are lockable and out of the main building.

REFRESHMENT
With Blavicon 2017 in mind, we took certain measures for the food to be available in a sufficient quality, for a reasonable price and in adequate amount. There will be more dishes on offer; the kitchen will be supplemented with an outside grill tent, and we will offer a sufficient selection and amount for everyone. Food will be served on wooden plates which will be lent against a refundable deposit. We see this as a way to improve comfort for the visitors and the cleanness of the area. This time, we will also offer breakfast (pastries and breadstuff, tea or coffee).

THE BEER OF BLAVICON 2018 IS ALBRECHT
For this year, we stroke a deal with the Frýdlant castle brewery and made their Albrecht brew the official beer of Blavicon 2018. We will have light and dark beer on tap, but there will also be a booth with 7 types of beer. You will be able to taste various special brews such as Pale ale or Stout. Beer will be drawn into hard plastic cups, which can be attached to your belt. These cups will be lent against a refundable deposit of 50 CZK. Even though Albrecht does not belong to widely known brews, we believe you will find it to your liking.

TICKETS
Given the capacity of the area, limited amount of tickets will be offered. We decided to offer two kinds of tickets: a whole-con ticket valid from Thursday do Sunday, and a Saturday-only ticket valid for the concerts. There will be 100 Saturday tickets and 200 whole-con tickets available at a discounted price during the first wave of presale. After that, tickets will be offered for a single price right to the con’s beginning, and tickets may also be sold for a higher price at the event. However, all tickets may be sold out during presale, which would mean there would be no tickets available at the event.

OVERNIGHT STAY OPTIONS
All visitors will have the option to sleep over in a sport hall, about 700 metres from the event. You can also opt to take your own tent and sleep over on the nearby meadow. Custom accommodation is also an option – in this case we recommend using a shared accommodation such as http://airbnb.com.

SPONSORS AND PARTNERS
Zámecký pivovar Frýdlant
Xzone
Joinmusic, s.r.o.
SkillZone.cz - Professional Gaming Club
czc.cz
MSI Gaming
Razer
CD PROJEKT RED
Blackfire - svět her a zábavy
FANTOM Print
Mastenarium
Comgad
Dea loci
Hůrka
EpicTV
ŽižCon
Gléva Jana Smiřického
Housův Mlýn - Tábor
Gwint Klub

Místo konání akce: Housův Mlýn - Tábor, Pod Holečkovými sady 383, Tábor
Vstupenky: http://blavicon.cz/
Datum začátku akce: 12. Dubna 2018 17:00
Datum ukončení akce: 15. Dubna 2018 16:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.4152N 14.6544E

Případné změny si prověřte na webu akce Blavicon 2018 – Sněm králů

Jméno organizátora: Gwint Klub
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Písecký víkend módy a designu 2024
Kulturní dům a Palackého sady v Písku, Písek
Chomutovské slavnosti
Městský park, Chomutov
Burza minerálů
Radniční park, Most