Borůvkobraní 2017

Akce Borovany

Borůvkobraní 2017
Festivaly, Jarmarky a trhy, Vaření, Gastronomie
Další akce ve městě Borovany

Borůvkobraní 2017

XIII. ročník gastronomicko-kulturního festivalu

Další ročník Borůvkobraní, gastronomicko-kulturního festivalu města Borovany, kterému patří vždy druhý červencový víkend, se letos uskuteční ve vůbec nejdříve možném termínu – 8. a 9. července. Přípravy jsou již samozřejmě v plném proudu a my vás rádi seznámíme s tím, na co se letos můžete těšit.
Slavnosti budou opět probíhat v areálu kláštera. Nádvoří bude patřit řemeslnému jarmarku, ukázkám výroby rukodělných výrobků a v případě přízně počasí i kulturnímu programu. Na plácku u kašny jsou naplánována vystoupení písničkářů z Čech i Moravy, kejklířů a klaunů, folklorních souborů, workshop bubnování na africké bubínky a v neděli zde bude příležitost ulovit fotku s borůvkovými „živými sochami“.
Program hlavního pódia v zahradě, obklopeného zejména stánky plnými borůvkových i jiných dobrot, zaujme v sobotu spíše milovníky tradic. Den začne vystoupením dechové kapely Jihočeská Podhoranka, během odpoledne pak vystoupí folklorní soubory z různých koutů jižních Čech a dudácká kapela z Pošumaví. Hudební program doplní připravovaná módní přehlídka krojů, které jsou dodnes v živém užívání a dojde i na povídání z oblasti kuchyně, ve které budeme opět čarovat i spolu s kulinářem Petrem Stupkou. Atmosféru podvečera doprovodí kapely KdoMělČas, Dětský Pokojíček a na závěr vystoupí Tlustá Berta. Nedělní program zahájí českobudějovická folková kapela Bonsai č. 3, těšit se můžete i na školní kapely borovanské ZUŠ, novou bubenickou show uskupení Wild Sticks a mladé, ale stále oblíbenější regionální kapely Living room, Quiet a Pilot Season. Samozřejmě nebude chybět další ročník mistrovství světa v chytání borůvek do úst, druhý ročník borůvkové výtvarné show na téma „modrá je dobrá“ a oblíbená soutěž o krále jedlíků borůvkových knedlíků u jídelny základní školy.
Podruhé bude v případě přízně počasí malé pódium v parku a jeho hlediště i okolní prostor na trávě pod stromy patřit hlavně malým návštěvníkům a rodinám s dětmi. Připraveny jsou divadelní pohádky pro malé i velké, koncert kapely „usmrkánků“, diskotéka pro děti s africkými tanečníky, klauni či pohádkové zpívánky. Koho program na pódiu omrzí, najde zábavu i jinde – třeba na tradičních historických kolotočích a střelnici, při hrách kapra Jakuba Borůvkáře nebo v chládku u altánku v parku, kde bude v rámci tvůrčích dílen připravena například dílnička pro malé anglické čtenáře, tvoření s fimem a washi páskami, batikování triček, vinutí skleněných perel, výroba borůvkových šperků a samozřejmě oblíbené malování na textil, hrníčky, látkové panenky i papír.
Jako každý rok se i letos budete moci v poradně zahradníka pana Ing. Pavla Chlouby poradit ohledně pěstování kanadských borůvek a jistě i jiných rostlin vaší zahrádky. K vidění budou v areálu kláštera i různé výstavy. Například v pivovarském sále návštěvníky pobaví výstava kreslených vtipů o lidech s hendikepem, které prošly tvrdou cenzurou členů kapely The Tap Tap – nejtemnější odstín černé legrace je tedy opravdu spolehlivě zaručen.
I letos jsme na Borůvkobraní vybrali jarmarečníky, kteří nabízejí originální, zajímavé a neotřelé věci. Jistě si tak z celého dne i něco odnesete. A jednou věcí jsem si naprosto jistá - že rozhodně nebudete odcházet hladoví. Borůvkové knedlíky, vafle, muffiny, vdolky, koláče, palačinky i zmrzlina, rožněné selátko, domácí klobásky, paštiky, sýry a bramboráky, řízky vepřové, dančí i jelení a samozřejmě borůvkové pivo, limo i víno.

Vstupné (platí na oba dva dny)
Základní: 100 Kč
Snížené: 50 Kč / děti 6 - 15 let, držitelé průkazu ZTP, senioři nad 70 let
Rodinné: 250 Kč / 2 dospělí + max. 3 děti 7 – 15 let (děti do 6 let zdarma)
Zdarma: děti do 6 let, průvodce osoby se ZTP/P

Přijeďte vlakem nebo autobusem
Po předložení aktuální jízdenky do Borovan sleva 20% ze základního vstupného.
Posílená autobusová doprava z Českých Budějovic, Třeboně a Trhových Svinů.

Upozornění:
Do areálu není umožněn vstup s koly a se psy!
Nehlídané parkování kol zajištěno.
Respektujte prosím vyznačená záchytná parkoviště – parkování zdarma.

Více informací
W: www.boruvkobrani.cz
T: 387 001 356
E: info@borovany-cb.cz

Místo konání akce: Město Borovany, Žižkovo náměstí 107, Borovany
Datum začátku akce: 8. Července 2017 10:00
Datum ukončení akce: 9. Července 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 48.9002N 14.642E

Případné změny si prověřte na webu akce Borůvkobraní 2017

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Vimperské trhy 19.10.2024
Náplavka u Volyňky, Vimperk
Vimperské trhy 18.05.2024
Náplavka u Volyňky, Vimperk
Vimperské trhy 21.09.2024
Náplavka u Volyňky, Vimperk
Vimperské trhy 20.07.2024
Náplavka u Volyňky, Vimperk