Curanderos - premiéra filmu Praha

Akce Praha

Curanderos - premiéra filmu Praha
Kino
Web organizátora:
egorindiani.com/
Další akce ve městě Praha

Curanderos - premiéra filmu Praha

Egor Indiani se vydal na vlastní pěst do amazonské džungle, aby proniknul do stále rozšiřujícího se fenoménu ayahuascy. Výsledkem je Curanderos - cestopisný populárně-naučný film, který má ambici přiblížit problematiku (nejen) tohoto psychedelika a šamanismu širší veřejnosti. Jsou zde zachyceny přínosy, rizika, hluboké propojení tradičních šamanů s ayahuascou i zkušenosti lidí z jiných kultur. Dokument má přesah do psychologie, kulturní antropologie, religionistky i cestopisného žánru.
Znění: angličtina, španělština, čeština, indiánský jazyk ese’eja / slovenské titulky, 45 min

Po promítání proběhne diskuze s autorem Egorem Indiani a garantem odborné sekce CZEPS, neurovědcem Národního ústavu duševního zdraví MUDr. Flipem Tylšem Ph.D.

Egor Indiani
Egor Indiani je slovenský filmař a spisovatel, který se narodil 3. srpna 1983 v Hnúšti. Studoval slovenský jazyk a literaturu na FF UK v Bratislavě, ale studia dobrovolně zanechal. Po dovršení třicátin začal střídavě psát a točit guerrilla filmy. V roce 2013 natočil hudební dokument DFF: Lost in Poland, v roce 2014 debutoval novelou Rauš a na březen 2018 připravuje vydání nového románu Bravo Bravo. Indiani hledá génia loci na místech, kam se často nechodí. Do svojí práce se snaží přinášet gonzo styl, ať už vizuálně, nebo postojově. Nevytváří tradiční dokument, přitahují ho spíš obskurní věci, kulturní fenomény a rozdíly mezi lidmi. Občas se také věnuje fotožurnalismu a krátkým reportážím z cest po třetím světě. Momentálně žije na volné noze v Praze.

MUDr. Flip Tylš Ph.D.
Pracuje jako psychiatr a neurovědec v Národní Ústav Duševního Zdraví (NÚDZ), kde se věnuje pacientům s poruchami neurotického i psychotického okruhu a výzkumu psychedelických látek. Od roku 2014 je frekventantem psychoterapeutického výcviku v gestalt psychoterapii (4. ročník). Na jeho cestě k psychoterapii ho ovlivnily zkušenosti s různými psychedelickými látkami, potní chýší, holotropním dýcháním a rituály s ayahuaskou.

Absolvoval 1. LF UK a navázal doktorandským studiem neurověd na 3. LF UK, kde nyní příležitostně učí studenty. V NÚDZ je součástí řešitelského týmu pilotní studie podávání psilocybinu lidským subjektům (tzv. psychedelický sitter). V roce 2015 spolu s přáteli z odborných kruhů spolu založili Českou psychedelickou společnost (CZEPS) a od roku 2017 pomáhá lidem v rámci PsyCare týmu zvládnout obtížné psychedelické zkušenosti na hudebních festivalech.

Vstupenky brzy v prodeji v síti Bio OKO.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Z0By6Ge2Oyg&t

Místo konání akce: BIO | OKO, Františka Křížka 15, Praha
Vstupenky: https://www.biooko.net/cz/film/9547/Curanderos/
Datum začátku akce: 1. Března 2018 18:00
Datum ukončení akce: 1. Března 2018 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1001N 14.4302E

Případné změny si prověřte na webu akce Curanderos - premiéra filmu Praha

Jméno organizátora: Curanderos
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.