Dekkadancers na jihu v Brně!

Akce Brno

Dekkadancers na jihu v Brně!
Divadlo
Další akce ve městě Brno

Dekkadancers na jihu v Brně!

BALET JIHOČESKÉHO DIVADLA & DEKKADANCERS v Brně

Ondřej Vinklát, Marek Svobodník, Viktor Konvalinka, Štěpán Pechar

V choreografiích čtyř mladých umělců tvořících ve volném uskupení pod názvem Dekkadancers se snoubí vášeň s energií. Projekty tohoto uskupení mají divácky vstřícnou dramaturgii. Jejich hlavním působištěm je Nová scéna Národního divadla v Praze.

První choreografie Přesně včas dvojice Vinklát – Pechar na hudbu současného německého skladatele Maxe Richtera (Untitled figures) a klasika Franze Schuberta (smyčcový kvartet Smrt a dívka) propojí klasickou a elektronickou hudbu, aby „přesně včas“ pohybem zprostředkovala cítění času, které další hudební velikán J. S. Bach vyjádřil vtipně slovy „Neb je dána všemu míra: / co začne, to skončí zas; / jeden živ – a druhý zmírá. / Časem zajde vše, i čas.“

Proslulá Debussyho skladba podle slavné básně S. Mallarmého Faunovo odpoledne postihuje v choreografii Marka Svobodníka s přidanou hudbou Radiohead stav změněného vědomí – snění, v němž se obrazy uchovávané v paměti a naše fantazie v onu chvíli mísí s událostmi prožívané vnější reality. Zkrátka všichni lidé, i faunové, mají své sny, ale jen někteří se souží pro iluzi.

Třetí choreografie Viktora Konvalinky Elixír je vtipná „vizuální audiokniha psaná krví“ na libreto Štěpána Benyovszkého. Tentokrát se ocitneme v ospalém baru na francouzském venkově, který nečekaně ožije, když hosté zjistí, že někde blízko lze najít klíč k elixíru věčného života. Zdejší hosté mají vlastní plány, někteří temnou minulost a i zdánlivě neškodné jeptišky mohou být vášnivě nebezpečné. A třeba i místní botanik toho může umět víc, než jen zalévat svoje kytičky. Příběh plný akce, humoru a tance na pestrou hudební koláž bude doprovázen mluveným slovem. Kdo nakonec elixír získá? A proč vůbec takový zázrak někdo ukryl, místo aby ho vypil?

http://www.ndbrno.cz/balet/dekkadancers-na-jihu

Místo konání akce: Reduta Theatre, Brno
Vstupenky: http://bit.ly/2keXj0S
Datum začátku akce: 30. Října 2017 19:00
Datum ukončení akce: 30. Října 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1921N 16.6096E

Případné změny si prověřte na webu akce Dekkadancers na jihu v Brně!

Jméno organizátora: Balet NdB
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Světlá pod Ještědem
Kampelička, Rozstání 1, Světlá pod Ještědem, 46343, Světlá pod Ještědem
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
Dívčí válka | Všelibice
Kulturní dům Všelibice, Všelibice
Dívčí válka | Modřišice
Kulturní dům Podháj, Modřišice