Den architektury Vimperk 2017

Akce Vimperk

Den architektury Vimperk 2017
Jiné akce
Další akce ve městě Vimperk

Den architektury Vimperk 2017

Vimperk - zámecké vodovody a kanalizace v minulosti

Kastelá Vojtěch Brož odhalí technické zázemí hradu a zámku – zásobování vodou a kanalizace v proměnách od středověku do současnosti.

Při listovaní v otevřené knize vývoje architektonických podob zámku ve Vimperku lze vysledovat také proměny a vývoj jeho technického zázemí. Společně s kastelánem Vojtěchem Brožem procházka hradem a jeho okolím zaměřená na proměny hradního a zámeckého zásobování vodou a řešení odvodu odpadů v dobách minulých

Sraz: so 30.9., 14.00, I. nádvoří zámku před Hodinovou věží

Vimperk - Voda v historii Vimperka

Život města v sousedství řeky Volyňky a Křesánovského i Pravětínského potoka nepřinášel vždy pouze idylické chvíle. Více poví Ladislav Čepička z Muzejního spolku vimperského panství.

Řeka Volyňka i zdroje pitné vody ovlivňovaly život města. Tok řeky se často měnil v nezkrotný živel, jindy zase plnil úlohu důležité transportní cesty pro vimperské sklárny. Jak bylo zásobováno město pitnou vodou? O tom bude vyprávět Ladislav Čepička z Muzejního spolku vimperského panství.

Místo srazu: so 30.9., 16.00, Kavárna Ve Skále, Pivovarská 61

Vimperk a Volyňka – potenciály a problémy řeky ve městě

Řeka Volyňka protékající Vimperkem-potenciály a problémy této přírodní linie propisující se do organismu města s Karlem Harazimem ze spolku Prostor Vimperk.
D
Volyňka představuje pro Vimperk výraznou přírodní linii. Potenciály, kterými řeka disponuje, nejsou zdaleka naplňovány. Co může Vimperku řeka a její okolí přinést či s jakými problémy se řeka ve městě nyní potýká? Na tyto otázky se pokusí odpovědět za spolek Prostor Vimperk Karel Harazim.

Sraz: so 30.9., 18.00, Kavárna Ve Skále, Pivovarská 61

Místo konání akce: Kavárna Ve Skále, Pivovarská 61, Vimperk
Datum začátku akce: 30. Září 2017 14:00
Datum ukončení akce: 30. Září 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.0536N 13.7746E

Případné změny si prověřte na webu akce Den architektury Vimperk 2017

Jméno organizátora: Prostor Vimperk
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce