Den Parků v Liberci

Akce Liberec

Den Parků v Liberci
Akce pro děti
Další akce ve městě Liberec

Den Parků v Liberci

Poznávací exkurze po některých (čtyřech) libereckých (v minulých letech postupně revitalizovaných) parcích - ca od dolních kasáren do Ruprechtic - po lokalitách: P. Holého, Přemyslova, "V rokli", Příkrý vrch - Ruprechtické buky.

SRAZ: Sejdeme se u laviček nad "lodí" v parku P. Holého (ve 14 případně možná i o něco později - dle času a možností přihlášených do 23.5. 2017), případně se lze průběžně připojit, v každém parku se zdržíme ca 3/4 hodinky, odhaduju - dle pestrosti a velikosti :)
LZE SE PŘIPOJIT I POZDĚJI - DONAVIGUJEME ZÁJEMCE/OPOZDILCE TELEFONICKY, zavoláte-li :), KDE PRÁVĚ JSME !!!
- účast je bezplatná (doufáme, že akce bude podpořena z letošního Ekofondu SML), vhodná je TERÉNNÍ ČI PEVNĚJŠÍ MĚSTSKÁ OBUV, vlastní chléb + špekáček, buřt, jiná uzenina či cokoli na opečení s sebou :) + fotoaparát, trhat toho v parcích moc nebudeme, či jen výjimečně (mimo upravované plochy v lemech apod - dle druhů a jejich hojnosti ...) pište či volejte na 602 154 091)

PROGRAM: poznávání dřevin, bylin(ek - jedlých či léčivých) užitečných, invazivních i okrasných ... a co kde "straší" (i pytel na odpadky s sebou vezmeme).
Odhadovaný ČASOVÝ PLÁN: ca 14 - 14.45 v parku nad dolnímI kasárnami (P. Holého - s lodí), park Přemyslova (14.45 - 15.30, pokračujeme 15. 45 - 16.30 h. "roklí - (Zborovská - Mozartova - Sukovo nám.) a skončíme (16.30 - 17.15 h.) nad ulicí Příkrý vrch u červených buků (VKP Ruprechtické buky) a ca od 17.15 do 18.00 si na rovince uprostřed (či na zahradě spřátelené rodiny na hraně parku) opečeme na ohni (v ohňovém koši) - ul. Příkrý vrch, co si kdo přinese, či dobrůtky ze zdrojů organizátorů.

Ohniště i opekací vidlice zajistíme - buřty či jabka nejlépe vlastní :), kdybyste měli čas a chuť přijít a někoho pozvat :), DEJTE URČITĚ VĚDĚT <3

Vhodné pro studenty, maminky s dětmi (možná nevydrží celou dobu) - lze odejít i k ohýnku dřiíve :D , pro důchodce i "kreativní bytosti jsoucí pánem svého času", či pro zaměstnané hned po jejich pracovní době :)

Kontakt: Květa Morávková tel. 602 154 091,
e-mail: armillaria@seznam.cz
hlašte prosím jméno, počet osob, kontakt, čas od - do, který s námi strávíte a zda zůstanete na závěrečný ohýnek s opékáním :)

Místo konání akce: ZO ČSOP Armillaria, Liberec
Datum začátku akce: 25. Května 2017 14:00
Datum ukončení akce: 25. Května 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.7644N 15.0525E

Případné změny si prověřte na webu akce Den Parků v Liberci

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce