DEPO 2015 a Velký Bolevák - Landscape festival Plzeň 2017

Akce Plzeň

DEPO 2015 a Velký Bolevák - Landscape festival Plzeň 2017
Festivaly, Výstavy
Další akce ve městě Plzeň

DEPO 2015 a Velký Bolevák - Landscape festival Plzeň 2017

Otevření dalších výstav a instalací v rámci Landscape Festival PLZEŇ 2017 s DEPO2015


14. června
>> DEPO2015 <<
18:00 vernisáž výstav a instalací
► Nomádi – zážitková výstava o životě na cestách
►Industriální topografie – architektura konverzí 2005–2015
►CzechScape – portrét české krajinářské architektury
►Zelená střecha roku – 3 ročníky stejnojmenné soutěže
a další instalace v DEPO2015

Na vernisáži vystoupí také Anatol Svahilec, a.s. - hlídání bublaniny, slam poetry, rozhánění besídek se svojí slam poetry a DJ Ikebara. Je pro vás připraveno originální nomádské občerstvení.

>> a další instalace v širším centru Plzně <<
Předprostor bazénu – Plzeň Slovany
►LAPENÁ AQUABELLA
ulice Divadelní - kruhový objezd
►KRAJINA V TÍSNI
areál Plzeňského Prazdroje
►ZAHRÁDKA


15. června
>> Velký Bolevecký rybník <<
18:00 Otevření instalací
►Lenka Klodová, Kai Teichert, Kurt Gebauer, Michal Sedlák, naOkraji
DJ Missing Words Sound System
Letní grilovačka

>> FN PLZEŇ / LOCHOTÍN, BORY<<
►FDU IN FN
Díla studentů a pedagogů FDU v FN Plzeň


> Nomádi
14/6 - 20/9 DEPO2015
Výstava Nomádi se věnuje nomádskému způsobu života, ať už je volbou nebo nutností. 6 karavanů na nádvoří DEPO2015 je určeno nejen k prezentaci designu, umění, ale také k přespání pro veřejnost.
Zároveň si vás dovolujeme požádat o podporu výstavy Nomádi. Výstavu financujeme také pomocí tzv. crowdfundingové kampaně na portálu HitHit – zakoupením některé z odměn, mezi které především patří možnost přenocovat v jednom z vystavených nomádských příbytků, ale také další zážitky, významně napomůžete realizaci výstavy.
NOMÁDY na HitHit můžete podpořit ZDE: http://bit.ly/2qJbhGg
Více na informací zde: www.depo2015.cz


> Industriální topografie
14/6 - 20/9 DEPO 2015
Málo co tak zbystřilo v posledních letech pozornost a zájem o průmyslové dědictví, jako projekty konverzí opuštěných skladů, textilek, továrních hal, pivovarů, hutí či elektráren. Upozorňují na možnosti, představují aktuální téma architektury a urbanismu, resonují se současnými tendencemi v umění. Zaplňují prázdnotu, která zůstává po mizející industriální éře.

> CzechScape
14/6 - 20/9 DEPO 2015
Výstava CZECHSCAPE představuje téma současné české krajinářské architektury s velkorysými přesahy do dalších příbuzných disciplín, čímž záměrně překračuje hranice běžného chápání oboru. Téma je pojato jako komplexní obraz samotné krajiny, zahradních prostor i krajiny městské, jakožto společné architektury pod jednou oblohou. Výběr představuje díla vzniklá pod taktovkou současné plně aktivní generace architektů a umělců naší doby, ale zároveň v úvodu obsahuje také krátké srovnání s počiny předchozí praktikující generace, kterou jsou současní tvůrci různou měrou ovlivněni a na kterou přirozeně navazují. K výstavě vychází výpravná česko-anglická publikace.​

> Zelená střecha roku
14/6 - 20/9 DEPO 2015
Výstava prezentující výsledky tří ročníků soutěže Zelená střecha roku. Představí to nejlepší, co se v posledních letech v České republice odehrálo na poli ozeleňování střech, fasád a jiných stavebních konstrukcí. Výstava je součástí expozice Povrchní zahrady, která návštěvníkům přiblíží problematiku ozelenění střech a fasád budov s důrazem nejen na design a technologie ale také udržitelnost a životní prostředí. Více na http://www.zelenestrechy.info/cs/

> Lenka Klodová - DÁMSKÉ POLNÍ TOALETY
15/6 - 30/9 Velký Bolevecký rybník
Úvahy nad anatomií a veřejným prostorem mně dovedly k odvěkému problému genderové nevyváženosti, která se týká možnosti močení ve venkovní přírodě. Muži si mohou stoupnout ke stromu nebo ke sloupu a tím si zakrýt nezbytně odhalený kousek těla, který je pouze malý, protože móda jim také nadržuje a nenutí je být při močení téměř z poloviny těla nahý.

> Kai Teichert - „Ďáblovo jezero“
15/6 - 30/9 Velký Bolevecký rybník
Panorama „Ďáblovo jezero“ zachycuje dění v okolí berlínského lesního jezera, které je oblíbenou destinací milovníků koupání. Pozorovateli se díky němu naskýtá výhled z vody po zaplněných březích.

> Kurt Gebauer - ŽENA KRAJINA III.
15/6 - 30/9 Velký Bolevecký rybník
Žena Krajina byla původně vytvořena v roce 1991 na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Jednalo se o osmimetrový model zatím bohužel neuskutečněné stometrové krajiny. Letos se její třetí opakování objeví na Boleveckých rybnících v Plzni.

> Michal Sedlák
15/6 - 30/9 Velký Bolevecký rybník
Podivný plovoucí objekt, který může asociovat podobnost s ponorkou. Je pokrytý borovou kůrou, vytváří dojem přírodní podstaty, ve skutečnosti jde ale o jistý rozpor. Je to jakési mimikra umělosti. Je nenápadně zakotven ve slabém vodním proudu říčky a má občas tendenci mu poněkud vzdorovat díky jednoduchému technologickému tajemství ukrytému uvnitř objektu.

> naOkraji - Houpačky pro krajinu
15/6 - 30/9 Velký Bolevecký rybník

a další...

Více informací zde:
WEB/ www.landscape-festival.cz
INSTAGRAM/ @landscapefestivalplzen
OFFICIAL HASHTAGS/ #LFP2017 #landscapefestival #landscapefestivalplzen

Místo konání akce: Plzeň, Plzeň Region, Plzeň
Datum začátku akce: 14. Června 2017 18:00
Datum ukončení akce: 15. Června 2017 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 49.75N 13.3667E

Případné změny si prověřte na webu akce DEPO 2015 a Velký Bolevák - Landscape festival Plzeň 2017

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce