Dvojkoncert legend Turbo a Kern

Akce Brno

Koncerty
Další akce ve městě Brno

Dvojkoncert legend Turbo a Kern

Středa 31.října 2018 v brněnském Sono Centru bude patřit příznivcům české rockové muziky. Vystoupí zde totiž dvě léty prověřené skupiny – Turbo a Kern.

Kapely se na české hudební scéně pohybují od počátku 80. let a jejich tvorbu ovlivnili poprockoví velikáni té doby. V Brně odehrají strhující koncerty, na nichž nebudou chybět všechny největší hity obou skupin.

Skupina Turbo, kterou v současnosti tvoří Míra Chrástka, Jirka Lang, Petr Šťastný a Martin Laul, v Sono Centru již vystupovala v roce 2016 při příležitosti oslavy 35 let existence a předskakovala glamrockovým Slade. Co čekat od jejich vystoupení? „Na letošek určitě obměníme playlist, kde pochopitelně nesmrtelné stálice typu Láska z pasáží, Díky já jdu dál, Hráč a Chtěl jsem mít, zůstanou i nadále. S tím zbytkem se bude hýbat. Možná přibudou novinky, zbrusu nové songy,“ uvedl Míra v rozhovoru pro Musicgate.cz začátkem tohoto roku.

Pro pětičlennou formaci Kern je rok 2018 rokem jubilejním. Kern totiž letos slaví 40 let na scéně. Při této příležitosti píše na kapelním webu Sláva, služebně nejstarší člen Kernu: „Z toho titulu jsme se rozhodli pro vydání „nového“ CD. Ty úvozovky proto, že na něm nebudou nové věci (snad kromě jedné výjimky), ale takový letmý výběr z tvorby kapely za těch XL roků. Lidově řečeno nově nahraný „starý dobrý vály“. Chceme tím vzdát hold všem muzikantům, kteří v kapele působili, a to nejen v dobách její slávy, ale i v nelehkých dobách prapočátků, neboť každý z nich zanechal v kapele kus svého života a někteří i otisk své duše.“

Novinkou v kapele je personální změna na postu hráče na baskytaru, přičemž bychom spíše měli říct hráčky. V lednu 2018 do kapely vstoupila historicky první žena, Iva Pospíšilová. V Sono Centru se tedy představí v aktuální sestavě: Michal Konečný, Iva Pospíšilová, Karel Vodička, Sláva Karásek a Robi Křupka.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce