Dwellings (UK)

Akce Praha

Dwellings (UK)
Koncerty, Zábava, párty
Další akce ve městě Praha

Dwellings (UK), I Love 69 Popgejů, Peacock Kings

Tomio Ostravar, 13 syrových a Punctum uvádějí - Žižkovská noc, den první. Nové desky pokřtí Dwellings z GNOD a Peacock Kings a po nějaké době Prahu navštíví apoštolové z Valašska. Party hard!

CHRIS HASLAM, sólově vystupující pod jménem DWELLINGS, je v tuzemsku dobře známý díky svému působení v manchesterském kolektivu GNOD. Nyní přijede do Prahy představit novinku Long Time Vacant, kterou nahrál pro pražský label Red For Colourblind.
Na nekompromisním materiálu, v němž ho současné politicko-sociální klima dohnalo podle jeho slov až k jakémusi grimey gabba zvuku, pracoval Dwellings po celý rok 2017 a bezesporu jde o to nejlepší, co vytvořil od vydání fenomenálního splitka s Drussem v roce 2013 (Trensmat) a jeho kazetového pokračování Don’t Say Nothing (Tesla Tapes). Rozlomenému, noiseovému zvuku dodává silná komprese na jasnosti a důrazu a pulzující energie nahrávek akcentuje naléhavost politického obsahu alba, jasně deklarovaného v názvech jednotlivých skladeb (např. „Waiting for the Food Bank to Open“ nebo „Brexiterr“).
https://redforcolourblind.bandcamp.com/album/long-time-vacant

I LOVE 69 POPGEJŮ neboli PAVEL PERNICKÝ a JAKUB ADAMEC sice drtí dancefloory since 2001, debutové album, a zároveň jednu z nejoriginálnějších tuzemských nahrávek své doby, Let’s Gold Corridor, však vydali až o deset let později. Pro někoho apokalyptický dance, pro druhého disaster nuDisco, pro dalšího sebedehonestující trapárna, stále však maják v bahně. Když totiž spojíte plesový orchestr o jednom syntezátoru s velmi svérázně vyloženým dance-punkem, electrem a odmítnutým osmibitem spolu s ozvěnami lidové školy umění a životem na maloměstě, nemůže vzniknout nic špatného – a to i za cenu toho, že to bude daleko za hranicí šílenství. Nejlepší česká kapela, která ještě nedostala žádnou cenu.
http://ilove69popgeju.net/

Během pauzírování domovské skupiny B4 se věrní souputníci FEDERSEL a FREUDL sešli již potřetí k improvizované session – poprvé však pod názvem PEACOCK KINGS, a to podle poslední desky z roku 2014 –, aby navázali přesně tam, kde skončili, tedy ve vykolejeném psychedelickém zvuku, složeného z proudu fragmentů různých stylů hrajících přes sebe, z nichž se jednou vynoří vykloubený new age sound, podruhé domácí pseudojazz s lysergovou příchutí, ozvuky hnutí Tropicalia či Neue Deutsche Welle. Výsledkem je deska Under Badger Throw, která vyšla na sklonku loňského roku na labelu Meteorismo Records. Hudba (čti „psychedelická zvuková hmota“), jež se ani nenamáhá předstírat, že sleduje nějaký současný trend, ale se nejspíš poroučela i z tanečního odpoledne pro seniory na kolonádě v Poděbradech.
Živé provedení Peacock Kings je vždy one-night-only projekt. Nikdo neví, kdo hraje, nikdo neví, co se hraje. Jen Václav Kalivoda ví, že hraje nějakou písničku od Beatles. Zmar, kakofonie a freejazzová lobotomie v ceně.
https://meteorismo.bandcamp.com/album/under-badger-throw

Místo konání akce: Punctum Krasova, Krásova 27, Praha
Datum začátku akce: 22. Března 2018 19:00
Datum ukončení akce: 22. Března 2018 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 50.0838N 14.4467E

Případné změny si prověřte na webu akce Dwellings (UK), I Love 69 Popgejů, Peacock Kings

Jméno organizátora: 13 syrových
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce