Ester Pavlů - koncert

Akce Třeboň

Ester Pavlů - koncert
Koncerty
Další akce ve městě Třeboň

Ester Pavlů - koncert

Mezzosopranistka Ester Pavlů se narodila v roce 1986 v Praze. V roce 2009 absolvovala Pražskou konzervatoř pod vedením Luďka Löbla a v tomto roce ukončila svá studia na HAMU v Praze pod vedením Heleny Kaupové. Je laureátkou řady soutěží a přehlídek, například Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech a nositelkou 3. ceny a Ceny Beno Blachuta, dále i finalistkou soutěže Belvedere.

Ester Pavlů absolvovala pěvecké kurzy u Josého Cury, Petera Dvorského, Dony D. Vaughn, Olivery Miljakovic, Dmitrije Vdovina, Aprile Millo, Carol Issac a Evy Randové, se kterou spolupracuje dodnes.

Během sezony 2016/2017 se Ester představila v divadle v Teatro Lirico v Cagliari v recitálu Dvořákových Biblických písní za doprovodu orchestru pod taktovkou Marca Guidariniho, dále v divadle J. K. Tyla v Plzni v roli Olgy v opeře Evžen Oněgin od P. I. Čajkovkého a nejnověji v roli Cizí kněžny v Dvořákově Rusalce.

Jako úspěšnou absolventku masterclass si ji vybral José Cura pro spoluúčast na koncertu operních árii 19. a 20. října 2016 v Obecním domě v Praze, kde společně provedli duet z opery Trubadúr, Ester pak dále vystoupila i s provedením árie Eboli O don fatale z Verdiho opery Don Carlos. Tato spolupráce bude pokračovat během následující sezony v dalších projektech.

Pod vedením Jiřího Bělohlávka se představila s Českou filharmonií v roli „Staré ženy“ v české premiéře opery Bohuslava Martinů „Čím lidé žijí“ v koncertním provedení v pražském Rudolfinu, které bylo v únoru 2015 nominováno v rámci cen The International Opera Awards v kategorii „znovuobjevené dílo“.

Objevuje se v představeních Národního divadla i Státní opery, je častým hostem v Grand Théatre du Puy du Fou ve Francii a spolupracuje s Virtuosi di Praga.

Ve Státní opeřev Praze sepoprvé představilav sezóně 2011/2012 v náročné koloraturní roli Laury z opery Tři Pintové C. M. von Webra.

Ester Pavlů vystupovala také na mnoha zahraničních pódiích – v Itálii, Francii, Německu, Rakousku, Rusku a USA, zejména s repertoárem Rossiniho, Verdiho a Mozartových děl.Věnuje se také písňové tvorbě zejména autorů Richarda Wagnera, Richarda Strausse a Gustava Mahlera.

Spolupracuje jak s tuzemskými orchestry, tak zahraničními - Plzeňská filharmonie, Česká filharmonie, Prague symphonic ensemble, Český národní symfonický orchestr, Virtuosi di Praga, Darmstädter hofkapelle, Filharmonie B. Martinů… Dále spolupracuje s dirigenty M. Krejčím, J. Chalupeckým, H. M. Försterem a Waltrem Attanasim, J. Bělohlávkem, E. Dovicem a H. Richterem, J. Kyzlinkem, P. Valentovičem.

Místo konání akce: Státní zámek Třeboň a hrobka Schwarzenbergů Domanín, Zámek 115, Třeboň
Vstupenky: https://www.okolotrebone.cz/obchod/vstupenky/ester-pavlu-koncert/
Datum začátku akce: 19. Července 2017 20:00
Datum ukončení akce: 19. Července 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.0037N 14.7706E

Případné změny si prověřte na webu akce Ester Pavlů - koncert

Jméno organizátora: Okolo Třeboně
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce