Evropský den bez aut

Akce České Budějovice

Evropský den bez aut
Jiné akce
Další akce ve městě České Budějovice

Evropský den bez aut

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY 2017
„EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY“ se letos zaměří na „Čistou, sdílenou a inteligentní mobilitu“. Kampaň již tradičně proběhne po celé Evropě ve dnech 16. – 22. září a završí ji Den bez aut. Takže nastartujte koloběžky a přiberte spolujezdce – aktuálním heslem je: „Sdílením vpřed!“
Letošním tématem kampaně jsou služby sdílené mobility. Sdílená mobilita dokáže omezit počet vozidel na silnicích a množství najetých kilometrů. Je tak k životnímu prostředí šetrnější. Ve většině případů navíc představuje levnější alternativu oproti vlastnictví vozidla.
Potenciální výhody ve smyslu nákladů (pro uživatele) a využití prostoru (pro společnost) jsou značné, protože automobily v soukromém vlastnictví v průměru 95 % času stojí. Díky masivnímu rozšíření chytrých telefonů a vývoji speciálních aplikací se objevují systémy sdílení automobilů, jednostopých vozidel či např. jízdních kol bez fixních stanovišť, které umožňují registrovaným klientům snadno najít nejbližší dopravní prostředek z vozového parku a poté jej opět zanechat v místě cílové destinace.
https://www.mzp.cz/cz/news_etm

INFORMACE PRO ŠKOLY MŠ a ZŠ:
Přihlaste svou třídu na e-mail: akce.cass@gmail.com, my s Vámi domluvíme čas příchodu na úvodní stánek Cassiopeia v den akce. Při příchodu tam dostanete startovní kartičku se všemi stanovišti, na závěr se u nás stavíte pro odměnu.

Celá akce je i pro širší veřejnost, doporučujeme návštěvu zvláště po 12 hodině, kdy opadne největší frmol školáků na stanovištích.

Místo konání akce: CEGV Cassiopeia CB, Jizerská 4, České Budějovice
Datum začátku akce: 22. Září 2017 08:00
Datum ukončení akce: 22. Září 2017 15:00
Pravděpodobné souřadnice: 48.9977N 14.4521E

Případné změny si prověřte na webu akce Evropský den bez aut

Jméno organizátora: CEGV Cassiopeia CB
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Královský košt Děčín
Na pěší zóně pod Růžovou zahradou, Děčín
Elementálové, duchové přírody
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Burza minerálů
Radniční park, Most