FED CUP 2018 - Finále Česká republika vs. USA

Akce Praha

Sportovní akce
Další akce ve městě Praha

FED CUP 2018 - Finále Česká republika vs. USA

Do O2 areny se po tříleté pauze vrací finálové utkání tenisového Fed Cupu. Prodej vtupenek na finálový duel, ve kterém se 10. a 11. listopadu utkají hráčky Česka a Ameriky, začne výhradně prostřednictvím sítě Ticketportal ve středu 5. září.

České tenistky budou usilovat v O2 areně o jedenáctý titul ve Fed Cupu. Ve finále, do kterého tým kapitána Petra Pály postoupil po výhře v Německu, se Češky postaví obhájkyním titulu z USA. Pražské diváky tak čeká souboj dvou historicky nejúspěšnějších týmů této soutěže. O to je větší touha českých hráček získat stříbrný pohár zpět!

O kvalitě nadcházejícího střetnutí napovídá, že hned sedm hráček obou týmů je do 25. místa světového žebříčku. Protože Mezinárodní tenisová federace plánuje reorganizaci celé soutěže, při které zanikne systém domácích a venkovních utkání, je nadcházející finále možná na dlouho poslední příležitostí vidět finálový boj českých tenistek v domácím prostředí. 

První fedcupový titul získala Česká republika v roce 1975. Ten poslední pak vybojoval tým ve složení Barbora Strýcová, Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Lucie Hradecká před dvěma lety ve Francii. 

Američanky mají fedcupových trofejí osmnáct. Ve vzájemné bilanci s ČR jasně vedou: z dvanácti soubojů vyhrály deset. Na Finálové skóre je včak vyrovnané 1:1. 

 V Praze se nicméně českým tenistkám daří. Naposledy tam porazily v únoru Švýcarsko a úspěšné byly v největší české hale i v bojích o titul. Před pražským publikem slavily triumfy ve finále v roce 2012 nad Srbskem, 2014 nad Německem a 2015 nad Ruskem.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce