Festival bloumající veřejnosti Habrovka 2018

Akce Praha

Akce pro děti, Divadlo, Festivaly
Web akce:
www.habrovka.cz
Web organizátora:
habrovka.cz
Další akce ve městě Praha
Festival pražské bloumající veřejnosti Habrovka promění ve dnech 1. a 2. června 2018 zahradu kostela sv. Františka v Praze 4 v jednu velkou literární kavárnu – místo, kde se poezie potká s hudbou a divadlem. Chybět nebudou ani knižní novinky zajímavých nakladatelství, tematické workshopy, autorská čtení a dobrá káva.

O tu správnou hudební atmosféru se postará znovuzrozená kapela Minus123minut, šestnáctičlenná superskupina Zvíře jménem Podzim, jedinečný Big Band VOŠ Konzervatoře Jaroslava Ježka pod taktovkou Milana Svobody, balkánskými rytmy inspirovaní Tygroo, Vanua 2, kterou tvoří rytmická sekce Blue Effectu Radima Hladíka rozšířená o zpěváka se „sealovským“ hlasem Yannicka Teviho, zpívající básník Oldřich Janota, držitelé Anděla, cimbálovka Ponk z Brna, rock’n'rollově punkoví  Queens of Everything, elektroničtí Nvmeri ze Slovenska a další.

<BR>

Téma festivalu se odráží i v divadelním programu – uvidíte představení Kukačka: Přesto zůstal člověkem, které inspiroval osud básníka Erwina Kukuczky či hru o kávě a klevetách Kaffeeklatsch uměleckého uskupení Holektiv. Nejen se slovy si pohraje pražská improvizační skupina 20 000 Židů pod mořem a speciálně pro Habrovku vznikne performance Vlez v Les vytvořená skupinou scénografů, hudebníků a akrobatů ze skupiny Feel The Universe Circus Company, která excelovala na festivalu Habrovka v loňském roce. 

Sobotní dopoledne bude tradičně věnované dětem. Čeká na ně Loutkoviště – loutkové hřiště, pět originálních samostojných konstrukcí s různými kulisami a sadou loutek je určeno do veřejného prostoru, láká ke hře a rozvíjí fantazie celé rodiny. Loutková bude i další pohádka, kterou na na Habrovce zahrají  Strašliví komedianti Dlouhý, Široký a Bystrozraký. V rámci doprovodného programu navíc na děti i jejich rodiče čekají knižní dílny a další zajímavé workshopy. 

Když už kavárna, tak ne ledajaká! Gastro bizár performance CirkCafé  nabídne návštěvníkům v sobotu odpoledne bláznivou divadelní obsluhu a originální nápoje. 


Festival se opět pyšní jedinečným vizuálem české grafičky Helen Čubové. Ta je rovněž autorkou nové série pohledů s poetickými kolážemi, které slouží jako pozvánka na letošní ročník festivalu. 

Jméno organizátora: Pražské společnost bloumající veřejnosti
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Mladí ladí jazz Open Air
Karlovo náměstí, Praha
MÍŠA RŮŽIČKOVÁ: MINIDISKO PRO PRINCE A PRINCEZNY
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha