Festival Film a architektura 2017

Akce Praha

Festival Film a architektura 2017
Festivaly
Další akce ve městě Praha

Festival Film a architektura

Jak vidí současného nejslavnějšího architekta Rema Koolhaase jeho syn a kdo je Bjarke Ingels z dánského ateliéru BIG? Jak se žije v revitalizovaném věžáku na pařížském předměstí a jaké školy staví Herman Hertzberger v Holandsku? Co se stane, když mezinárodní architektonickou soutěž, které se účastní nejprestižnější světová studia, natáčí team dokumentaristů? Jaký byl architekt Le Corbusier a jak vypadá město, které projektoval v Indií? Kdo jsou nejslavnější fotografové architektury a které filmy baví a inspirují Adama Gebriana?

Přijďte to zjistit na šestý ročník festivalu Film a architektura, který se koná 30. 9. - 4. 10. 2017 v Praze, v Brně a ve vybraných regionech.

Většina filmů bude uvedena v tuzemské premiéře, hvězdou pražské části programu bude film REM o světoznámém architektovi Removi Koolhaasovi, film Big Time o zakladateli progresivního dánského ateliéru BIG Bjarke Ingelsovi nebo španělský film Competition.

Festival Film a architektura provokuje diskuze o architektuře a urbanismu prostřednictvím projekcí inovativních autorských dokumentů, experimentálních i hraných filmů. Každý ročník tvoří program několik tematických sekcí, které podléhají kurátorskému výběru a rozšiřují povědomí o současné kvalitní architektuře, významných architektech a jejich tvorbě, stejně tak i o problematice vizí měst, sociálních a enviromentálních tématech.

Více informací již brzy na www.filmarchitektura.cz

Místo konání akce: Praha, Praha
Datum začátku akce: 30. Září 2017 16:00
Datum ukončení akce: 4. Října 2017 00:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0833N 14.4167E

Případné změny si prověřte na webu akce Festival Film a architektura

Jméno organizátora: Film a architektura
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce