Festival Litoměřický kořen 2017

Akce Litoměřice

Festival Litoměřický kořen 2017
Festivaly
Festival Litoměřický kořen, Litoměřice
Další akce ve městě Litoměřice

Festival Litoměřický kořen 2017

Milí přátelé,
festival Litoměřický kořen s pořadovým číslem 23 zahájí písničkář a pábitel Václav Koubek, který uvolní pódium divadlu Sklep. Sklepáci přijedou ve složení David Vávra, Milan Šteindler, Tomáš Hanák, František Váša, Lenka Vychodilová, Marta Marinová a David Noll a vystoupí s pásmem Ozvěny divadla Sklep. Poté zahraje Dagmar Voňková, legenda folkové a alternativní scény, a zahraje průřez svou dosavadní tvorbou. Z Bratislavy dorazí Tornado Lue, kteří se po šansonovém období vracejí k původnímu nástrojovému složení z roku 1990. Iva Bittová, jedna z nejvýznamnějších osobností nejen české hudební scény, si na letošní vystoupení na Kořenu přizvala svého syna Tonyho Fajta, který ji doprovodí na klavír, a dlouholetého spolupracovníka, kytaristu Vladimíra Václavka. Po skončení společného vystoupení Vladimír Václavek zahraje ještě několik vlastních křehkých písní. Závěr prvního festivalového dne bude patřit dokumentárnímu filmu Litoměřický kořen 2015, který přímo na místě natočili Miloše Dvořáček a Saša Gedeon. Pak už tradiční noční zpěv před hospodou.
Druhý festivalový den začne zhruba v půl dvanácté na malém pódiu. Divadelní soubor Buchty a loutky představí svůj Automat na filmy. Následovat bude divadlo 100 opic s pohádkou pro děti i dospělé DlouŠiBy, která se odehraje v altánu. Na malém pódiu se uskuteční koncert nejen pro bicí soupravu Miloše Dvořáčka. Pohrobci Neočekávaného dýchánku, trio Choroš, potom zahraje voničku melodií na lehce kabaretní notu. O závěrečnou produkci na malé scéně se postará „country beat“ The Reverends s Jardou Trabanditou Svobodou.
Zhruba v 16 hodin na hlavní pódium nastoupí kultovní kapela české alternativy, která s přestávkami vystupuje již od roku 1973 - JJ Neduha a Extempore. Mykologický šraml v podání souboru Rudovous se rozjede o hodinu později. Letenské patrioty vystřídají dámy ze Zubů nehtů, do kterých se po letech vrací baskytaristka Pavla Johnssonová. Přes kopec si na Kořen odskočí ústečtí indie rockeři Houpací koně a po nich vystoupí momentálně v Berlíně působící kapela Chris Hazeltucky, mezinárodní spolek hlásící se k detroitské hudební scéně. Dalším zahraničním hostem bude mongolsko-íránská Sedaa, v jejichž tvorbě se míchá tradiční mongolská hudba s hrdelními zpěvy s arabskými rytmy. Potom si reflektory posvítí na provokatérku a showwomanku Muchu hrnoucí do publika svůj upřímný bigbít. Celý festival zakončí brněnská skupina Ty syčáci v čele s Petrem Vášou, živým inventářem festivalu.
Přijďte. Těšíme se na vás.
Michal a spol.

Místo konání akce: Festival Litoměřický kořen, Střelecký ostrov, Litoměřice
Datum začátku akce: 30. Června 2017 16:00
Datum ukončení akce: 1. Července 2017 23:55
Pravděpodobné souřadnice: 50.5319N 14.1433E

Případné změny si prověřte na webu akce Festival Litoměřický kořen 2017

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Family festival
Letní kino Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
FOOD festival 2024
Mírové Náměstí, Kadaň
Hudební festival Labefest 2024
Smetanovo nábřeží, Děčín
STREET FOOD FESTIVAL Evropa v Úvalech
Náměstí Arnošta Z Pardubic, Úvaly
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava