Festival Malá inventura v Jihlavě

Akce Jihlava

Festival Malá inventura v Jihlavě
Festivaly
Web organizátora:
www.diod.cz
Další akce ve městě Jihlava

Festival Malá inventura v Jihlavě

Festival nového divadla poprvé v Jihlavě! Čekají vás workshopy a představení pro dospělé a pro děti.

PROGRAM:

#### PÁTEK 29. 9. 2017
16:00 -- Seminář Jak financovat kulturu? // Nová síť
Žádný kulturní projekt se neobejde bez financování. Chcete se lépe zorientovat v oblasti kulturních grantů a dalších možností, jak váš projekt zafinancovat? Praktické rady, konkrétní příklady či konzultace vašich žádpostí obstarají lektoři Adriana Světlíková (Členka komise MKČR pro oblast profesionálního divadla, konzultantka Nová síť, ředitelka festivalu Malá inventura Praha ), Dagmar Kantorková (ředitelka Nové sítě, členka komise MKČR pro oblast tanec a noverbalní umění) a Petr Pola (Člen komise MKČR ve Stipendijním programu - příspěvky na tvůrčí a studijní účely, dramaturg festivalu Malá inventura, konzultant Nová síť).

19:30 -- Recykliteratura // Vojta Mašek a kolektiv
Recykliteratura je fenomén. Kombinace starých fotografií s novým příběhem nejprve okouzlovala na internetu a pak na speciálních workshopech. Ústředním prvkem představení je kombinace projekce a herecké akce. Promítané fotografie - záběry ze starých časopisů, na nich zachycené situace ožívají ve volné montáži s pečlivě vybranými replikami.
Koncept, scénář a režie: Jakub Felcman a Vojta Mašek
Hrají: Ivana Uhlířová, Michal Kern, Kajetán Písařovic
--------------------------------------------------------------------------
#### SOBOTA 30. 9. 2017
15:00 -- Workshop Recykliteratury // Vojta Mašek a kolektiv
Stůl plný výstřižků obrázků, nejčastěji ze starých filmových časopisů, záběrů z dobových filmů, situací s dramatickým nábojem probouzejících imaginaci a také plný slov, stránek z knih různého druhu, brakové literatury, kuchařek, politologických textů, historických románů, knih rozhovorů. Toto jsou dvě základní ingredience, hrubý nezpracovaný materiál. Obrazy a slova vybízející k hledání souvislostí, reinterpretaci. Často věty, repliky a komentáře sami skočí pod nůžky a s přirozenou samozřejmostí se řádí k obrazům jako by tam odjakživa patřily, jindy slova unikají, hledání vhodného obrazu je dlouhé a bolestné, o to silnější je potom shledání, na každou scénu někde v textech čeká její osvětlení, o kterém původní autor neměl ani tušení.

19:30 -- Study // Holektiv
"Kdo není schopen mít podíl studu a spravedlnosti, má být usmrcen jako nákaza obce" (Platón). Hartl a Hartlová definují emoci studu jako reakci na provinění či porušení normy nebo pravidla. Zimbardo a Hendersonová podávají výčet symptomů, kterými se stydlivé reakce projevují na fyziologické úrovni: zrychlený srdeční tep, sucho v ústech, pocení kůže. Stud má širší psychologickou bázi, v užším pojetí lze rozlišit stud sexuální, morální a sociální. Pro zážitek studu je podstatná konfrontace osobního nedostatku či neúspěchu se sociálním okolím; stud je spojen s vědomím veřejné ztráty kompetence, důvěry, ztrapněním se apod. Soukromý stud je vždy jen stud morální, stud za sebe sama.
Koncept a scénář: Holektiv
Účinkují: Holektiv - Andrea Vykysalá, Eva Stará, Karolína Křížková
--------------------------------------------------------------------------
#### NEDĚLE 1. 10. 2017
15:00 -- Tisíc tuctů // Plata Company
Loutkové představení nejen pro děti. Zlatá horečka na Aljašce byla jiná než ty ostatní. Kdo chtěl zlato, musel překonat chilkootský průsmyk, přežít několik lavin, neutopit se při plavbě do Dawsonu, nezmrznout v šedesátistupňových mrazech a prokopat se několika metry sněhu, ledu a zmrzlé půdy. Pustit se do takového podniku mohou jen úplní blázni nebo ti, které sžíralo vědomí, že svému životu něco dluží. Proč by se jinak vydávali na výpravu, z níž se jim z každých dvou investovaných dolarů vrátí jeden ve zlatě? Našli se však i tací, kteří nechtěli těžit zlato ze země, ale ze svých bližních.
Režie: Jakub Maksymov
Hrají: Dominik Migač, Eliáš Jeřábek, Štěpán Lustyk, Milan Vedral

16:00 -- Dílna pro děti - bouchni, řízni sekni! // René Vitvar
Dílna je koncipována tak, aby si každy dle svých představ mohl vyrobit jednoduchou loutku a pokusil se ji oživit. Poté vymyslel příbeh a zahrál si ho v již námi připraveném divadelním kukátku. Používáme především dřevo a jiné nalezené předměty, které se snažíme zachránit před vyhozením. Pozor kladiva, pilky, hřebíky jsou opravdové!

Místo konání akce: DIOD, Tyršova 12 (v budově sokolovny), Jihlava
Datum začátku akce: 29. Září 2017 16:00
Datum ukončení akce: 1. Října 2017 19:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.3987N 15.5843E

Případné změny si prověřte na webu akce Festival Malá inventura v Jihlavě

Jméno organizátora: DIOD
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce