Festival patchworku 2018

Akce Ostrava

Festival patchworku 2018
Festivaly
Další akce ve městě Ostrava

Festival patchworku

V Kulturním domě K-TRIO v Ostravě–Hrabůvce můžete ve dvou dnech 12. a 13. října od 10 do 18 hodin navštívit úspěšný Festival patchworku, na kterém budou autorky z celé České republiky vystavovat nádherné ručně zpracované textilní deky, přehozy i milé drobnosti.

Přímo na místě autorky vystavovaných děl předvedou některé možnosti zpracování a zasvětí zájemce do základů patchworkové techniky.

Festival tak potěší nejen nádhernou výstavou, tvořivou atmosférou, ale i možností nakoupit nádherné dárky pro sebe nebo své blízké. Pro ty, kteří chtějí vyzkoušet svoji vlastní šikovnost jsou připravené malé tvůrčí dílny, kde si můžete patchworkové drobnosti vyrobit, nebo se jen inspirovat a radovat s úžasné tvořivosti a šikovnosti uměleckých řemeslníků. Na své si přijdou i děti, které jistě nadchne výstava panenek.

Festival patchworku představí i renomovanou brněnskou módní návrhářku Ing. Ivetu Nedomovou, součástí její prezentace jsou i módní přehlídky v neděli 13. 10. v 10.00 a 16.00 hodin.

Pro nadšence této techniky je připraven i prodej speciálních pomůcek a látek, které v běžných obchodech nejsou k sehnání. Součásti festivalu jsou i odborné kurzy, které umožní začátečníkům i pokročilým zájemcům vyzkoušet si vlastní výrobu polštářků, šperků, háčkovaných košíků, nebo poznat nové technologie a quiltování pomocí nejmodernějších šicích strojů. 

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
OPAVA SLAVÍ FEST 800
Stříbrné Jezero, Opava
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava