Festival patchworku

Akce Ostrava

Festivaly, Kultura, Tradice a řemesla
Web akce:
www.kzoj.cz
Web organizátora:
www.kzoj.cz
Další akce ve městě Ostrava
Podrobnější informace: ingrid.cervenova@kzoj.cz

Nádherná a tvořivá atmosféra vás okouzlí. Ve dvou dnech autorky  z celé České republiky i Polska vystaví patchvorkové deky od nejmodernějších trendů až po klasické oblíbené provedení. Potěší vás i milé drobnosti, polštáře, dekorativní ozdoby i oděvní doplňky. Přímo na místě předvedou některé technické postupy a poradí jak na to. Techniku patchworkové tvorby si můžete i sami vyzkoušet při ruční výrobě vánočních dekorací. Uvidíte i nejmodernější šicí stroje, které umí malé zázraky. Objevíte kouzlo plstění vlny, práci na tkalcovském stavu, ručně vyráběné svíčky a krásné, ručně vyráběné drobnosti a oděvní doplňky které potěší. V sobotu navíc budete mít jedinečnou příležitost vidět tvorbu přední brněnské návrhářky Ivety Nedomové http://www.nedomova.cz/, která představí svou kolekci z přírodních materiálů.

Pokud propadnete kouzlu této techniky, můžete si vyzkoušet a nakoupit pomůcky a materiály, které v běžných obchodech nejsou k sehnání. A jestli nevíte jak na to a chcete se naučit víc, nabízíme odborné kurzy.

Festival patchworku Vás potěší, na své si zde přijdou ti, kteří se chtějí něco naučit, ale i ti, kteří si chtějí jen prohlédnout nádherné výrobky, načerpat tvořivou atmosféru, případně nakoupit dárky pro své blízké.

Navíc pro nadšence této textilní techniky je vyhlášena soutěž o nejhezčí patchworkovou deku. Tři výherci získají zajímavé ceny ke své další činnosti. O nejhezčích výrobcích budou rozhodovat návštěvníci výstavy.

Jméno organizátora: Kulturní zařízení Ostrava-Jih
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava
G4 Jelen & JFO II
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
M4 Smetanova Libuše II
Divadlo Jiřího Myrona, Ostrava