Filmové šortky z FAMO

Akce Praha

Filmové šortky z FAMO
Divadlo, kino, Festivaly
Další akce ve městě Praha

Filmové šortky z FAMO

Sezóna filmových festivalů se rozjíždí, takže ani my nebudeme pozadu! Spojili jsme se proto s Filmovou akademií Miroslava Ondříčka v Písku, která úspěšně vychovává mladé filmové tvůrce, a připravili si pro vás výběr těch nejlepších studentských kraťasů! Čeká vás mix animovaných a hraných filmů či dokumentů… a kdo ví, třeba budeme svědky zrodu nového Formana nebo Menzela
Filmy:
Aj van tu bi e juťubr (4:29, Amálie Kovářová)
- Dva kluci promění kuchyni v bojiště, zatímco máma odjede. A když se vrátí?
Jáma (27:58, Filip Kilián)
- Americký zdravotník je zraněn v boji s nepřítelem. Je tak nucen přečkat bitvu v zemi nikoho. Kvůli své záchraně se rozhodne vlézt do úkrytu v jámě. Tam však není sám...
Osud Sépiového města (6:17, Jaroslav Čížek)
- Příběh o průmyslovém městě, jehož obyvatelé drancují kvůli těžbě dřeva sousední kouzelný les a vypuzují ze stromů duchy přírody, aby mohli dřevo dále zpracovat. Někteří si ale neuvědomují, na jak vratkých základech jejich blahobyt stojí a co všechno se může stát, když se příroda přihlásí o slovo.
To nejlepší pro bratříčka (22:18, Jonatan Merta)
- Ztrátou malého bratříčka se jeho sestra a její kamarádka dostávají do míst, kde nikdy nebyly. Jejich hledání je přivádí k různým lidem, někdy přátelským jindy ne. Příběh o hledání a nalezení.
Toro! (5:02, Polina Kazakova)
- ON a ONA pospíchají na autobus. Utíkají a sotva popadají dech. Jedou se podívat na koridu. Když autobus je vidět v dohledu, její kufr, který oba vláčí s sebou, najede na hrbolek a otevře se. Z něj se vysypou věci. Ona se zastaví, aby věci posbírala, ale autobus tou dobou odjede a nechá je na zastávce. ON a ONA se začnou hádat. Mezí tím do arény vchází toreador... Hádka se stupňuje, a boj začíná nejen v aréně, ale i mezi nimi. Kdo je toreador a kdo je býk? Kdo nad kým zvítězí a kdo koho zraní? Je to nutné?
VABNIK (6:29, Jan Fau)
- Mladá žena nachází po domě cizí ženské spodní prádlo a podezírá svého manžela, že ji podvádí. Pravda je ale jiná.
Zlato (21:19, Jakub Vaňo)
- Gustav Meyrink zasvětí svůj život hledání pralátky pro výrobu rubínového skla. Ovšem místa a lidé stojící za touto záhadou jsou protkány temnými silami a Gustav zjišťuje, že ne všechny věci nám jsou souzeny.
Podoba lásky (22:39, Matěj Balcar)
- Oskar a Marie Schillerovi spolu žijí už víc jak třicet let. Jejich fungující manželství však zničehonic naruší dvě nečekané události, které do příběhu vtáhnou i rodinného sluhu, starého mládence Kamila. Ten se, jakožto hlavní pozorovatel dění v rodině nechtěně dostává do úlohy prostředníka, který ví vše a zároveň nic. Zmateně tak prochází stále se více zamotávajícími příběhy manželů a služebnictva, jež pomalu, klikatě, ale jistě směřují k velkému finále.

Vstup ZDARMA

www.filmovka.cz
Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku a SVOŠF Písek, kterým tímto moc děkujeme!

Místo konání akce: Kavárna co hledá jméno, Stroupežnického 493/10, Praha
Datum začátku akce: 29. Června 2017 19:00
Datum ukončení akce: 29. Června 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0698N 14.4035E

Případné změny si prověřte na webu akce Filmové šortky z FAMO

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce