Galakoncert Marty Kubišové

Akce Brno

Galakoncert Marty Kubišové
Koncerty
SONO Centrum, Brno
Další akce ve městě Brno

Galakoncert Marty Kubišové

Česká zpěvačka, trojnásobná vítězka čtenářské ankety časopisu Mladý svět Zlatý slavík, Marta Kubišová se po prodělaném infarktu rozhodla, že ve svých pětasedmdesáti letech ukončí svou pěveckou kariéru. V pražském Divadle Ungelt, které se od roku 1998 stalo jejím stálým působištěm, uvedla 16.3.2016 večer s příznačným názvem Poslední recitál. V rámci této šňůry koncertů se vrátí také do brněnského Sonocentra, a to ve středu 22.2.2017.
V rámci recitálu a bezmála dvouhodinového vystoupení zazní nejen známé písně jako Depeše, Nechte zvony znít, Ring-o-ding, Hey Jude, Óda na ticho, Nechci být ta druhá, Píseň o štěstí, Vyznání, Magdalena nebo Modlitba pro Martu, ale dojde také na skladby z muzikálu Touha jménem Einodis, ve kterém momentálně Marta Kubišová září v hlavní roli společně s Anetou Langerovou.

Umělecká kariéra Marty Kubišové je dodnes jen málo uvěřitelným příběhem mimořádně úspěšné zpěvačky, kterou dokázala zcela zlikvidovat a z paměti lidí vymazat politická moc a která po dlouhých letech nečinnosti vyrostla do pozice morální ikony národa. V roce 1995 obdržela Marta Kubišová státní vyznamenání – Medaili za zásluhy. V rámci udělování cen Akademie populární hudby byla v roce 1998 uvedena do Síně slávy. Účinkování na scéně Divadla Ungelt v muzikálu Líp se loučí v neděli jí v roce 2002 přineslo další prestižní ocenění – Cenu Thálie. Vydávání starších i novějších hudebních nahrávek zatím důstojně uzavírá výběrové 3 CD Vyznání (2010), který reprezentativním způsobem mapuje celou zpěvaččinu kariéru.

Marta Kubišová se loučí koncertem v brněnském Sonocentru ve středu 22.2.2017 od 19,30 hodin. Doprovázet ji bude skupina Karla Štolby. Předprodej vstupenek zajišťuje síť Ticketpro (www.ticketpro.cz).

Místo konání akce: SONO Centrum, Veveří 113, Brno
Vstupenky: http://www.ticketpro.cz/jnp/hudba/pop/1899462-marta-kubisova-posledni-koncert.html
Datum začátku akce: 22. Února 2017 19:30
Datum ukončení akce: 22. Února 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.2097N 16.5888E

Případné změny si prověřte na webu akce Galakoncert Marty Kubišové

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce