Game On - největší výstava na světě o historii videoher 2017

Akce Praha

Game On - největší výstava na světě o historii videoher 2017
Akce pro děti
Další akce ve městě Praha

Game On - největší výstava na světě o historii videoher

Největší výstava o historii videoher na světě bude konečně i v České republice. Od 21. září se můžete v Praze v Holešovické tržnici těšit na unikátní výstavu o rozloze více než 2000 m2, kterou po celém světě navštívilo již více než 3,5 milionu nadšených návštěvníků. Přijďte si vyzkoušet více než 150 hratelných zařízení a užít si s celou rodinou opravu unikátní show plnou her, unikátních artefaktů z herní historie a také bohatý doprovodný program.

Vstupenky můžete zakoupit zde: http://bit.ly/2wTuImn

**** PODROBNĚJŠÍ INFORMACE O VÝSTAVĚ ****

Prestižní londýnské kulturní centrum Barbican přiveze do Prahy jednu ze svých nejúspěšnějších expozic – výstavu o historii, vývoji a budoucnosti počítačových her GAME ON. Ve více než třiceti světových metropolích ji už viděly téměř 4 miliony lidí. Expozici
bude doplňovat bohatý doprovodný program.Výstava představí ucelenou kolekci zásadních her, které tvořily herní historii od prvních
zařízení ze šedesátých let, přes Pong, Space Invaders, Super Maria, GTA, až po herní novinky, které jsou teprve v přípravě. Své místo tu bude mít i virtuální realita. Součástí expozice je rovněž speciální sekce o marketingu a vývoji her, o hudbě k hrám i propojení filmu a her.

Návštěvníci budou mít jedinečnou šanci vyzkoušet si legendární arkádu Star Wars z roku 1983 od firmy Atari. Divák se tak na chvíli může stát pilotem X-Wing letounu a bojovat proti stíhačkám TIE ze závěru epizody IV. K vidění bude i bondovka GoldenEye 007 nebo hru Tomb Raider z roku 1996, kterou proslavila Lara Croft.

Součástí expozice bude i unikátní české oddělení představující domácí herní scénu, které krom Prahy jinde neuvidí.
Pořadatelé pro umístění výstavy zvolili prostor nově vznikajícího Art&Digital centra v hale 40 v Pražské tržnici v Praze Holešovicích.

Všechny exponáty, až na dva unikátní historické kousky, jsou uzpůsobeny k hraní a návštěvníci si je mohou zahrát přímo na místě. Výstava je přehledně členěna do dvaceti jednotlivých sekcí, podrobně mapující jednotlivá období vývoje i typu her v různých
regionech světa. Speciální sekci zde budou mít i časopisy a herní média.

„GAME ON je první výstavou na světě, která mapuje fenomén počítačových her. Díky kurátorům Barbican Centre je celá kolekce seřazena jako ucelený přehled vývoje do kontextu kulturního vývoje světa, tak jako je to třeba s klasickým výtvarným uměním,“ uvedl ředitel výstavy David Urban.

Výstavu pořadatelé koncipovali jako multigenerační zábavu. Bohatý program je připraven nejen pro malé děti, ale rovněž pro jejich rodiče a nadšení mohou být v mnoha případech jistě i prarodiče. Součástí výstavy je bohatý doprovodný program: exhibiční turnaje i turnaje pro veřejnost, přednášky ikon české herní scény, speciální program zde budou mít tvůrci videí na letsplayeři, youtubeři a cosplayeři.

„Je to je unikátní šance pro návštěvníky všech generací a zájmů poznat celý tento herní svět a jeho komunitu. Nabídneme nejen unikátní vhled do jejího světa, nabídneme i odborné přednášky o bezpečnosti hraní, ale i kyberprostoru jako takového,“ slibuje Urban.

Místo konání akce: H40, Pražská tržnice, hala 40 Bubenské nábřeží 306/13, Praha
Vstupenky: http://bit.ly/2wTuImn
Datum začátku akce: 21. Září 2017 09:00
Datum ukončení akce: 5. Října 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.099N 14.4464E

Případné změny si prověřte na webu akce Game On - největší výstava na světě o historii videoher

Jméno organizátora: Game On výstava
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT! 10:00
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT! 14:00
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha
MICHAL K SNÍDANI
Divadlo Bez Zábradlí, Praha