Garden Food Festival Ostrava

Akce Ostrava

Garden Food Festival Ostrava
Festivaly, Vaření, Gastronomie
areíl Dolních Vítkovic, Ostrava
Další akce ve městě Ostrava

Přehlídka dobrého jídla a pití pod širým nebem se po přecházejících úspěšných ročnících v Olomouci a Zlíně poprvé chystá do Ostravy. Garden Food Festival přinese ve dnech 10. a 11. června do areálu Dolních Vítkovic vybrané lahůdky od nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality. Hlavní hvězdou festivalu bude známý televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Kromě Zdeňka Pohlreicha, který své umění představí živě na zdejším pódiu, mohou návštěvníci potkat na festivalu i další osobnosti české gastronomické scény. Objeví se zde například herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek, vycházející hvězda české gastronomie Přemek Forejt nebo specialistka na asijskou kuchyni Kamila „Kamu“ Rundusová a řada jiných kuchařů z regionálních i známých tuzemských restaurací.  Po oba festivalové dny bude na pódiu připravený i další program včetně porcování obřích ryb, papričkové ohnivé show a dalších zajímavých kulinárních prezentací.

V rámci Garden Food Festivalu si zde na své přijdou milovníci vybraných delikates, ale i příznivci tradiční české kuchyně. Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky nebo třeba s tím, co se vaří a jí v Brazílii, na Srí Lance, Polsku, Itálii nebo na Slovensku. Ochutnat budou mít možnost i exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus, farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.

Garden Food Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, který není svázán žádnými hranicemi. Akce pravidelně navštěvuje přes 12 tisíc návštěvníků. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městech, krajích i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře. 

 

Jméno organizátora: Foodfest, s.r.o.
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
OPAVA SLAVÍ FEST 800
Stříbrné Jezero, Opava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
Kamenité Čas Rock Fest 2024
Areál Kamenité, Vyšní Lhoty