GravelRoad (USA) Tour

Akce Praha

GravelRoad (USA) Tour
Koncerty
Další akce ve městě Praha

GravelRoad (USA) Tour

GravelRoad (USA) Tour - in support of their sixth album "Capitol Hill Country Blues" (Knick Knack Records)

GravelRoad
GravelRoad is a Seattle band that blends the rhythm of North Mississippi Hill Country blues with the fuzz and power of heavy rock and roll.
Their mix of rolling, driving rhythms of the bass and drums and heavy guitar sounds range from minute-long fits of angst to slow and methodical psychedelic tracks. “Rabbit Run” and “Rather Be Lonely” give followers a sense of the familiar from the veteran band. Conversely the band pushes boundaries on Capitol Hill Country Blues songs such as the Krautrock-inspired instrumental “Green Lungs” and the album’s finale “I Feel High”, a stunningly beautiful solo acoustic track.
GravelRoad has proven itself worthy of attention when they were hand-picked by the legendary T-Model Ford to be his backing band. They collaborated with him since 2008 until his death at the age of 92 in 2013. This partnership thrived through 9 U.S. & international tours and 2 critically acclaimed albums. 2010 saw the release of the all-acoustic The Ladies Man and in 2011 Taledragger, a mind-bending trip through electrified and psychedelic blues. T-Model Ford & GravelRoad were honored to play the All Tomorrow’s Parties Festival in 2010 in New York as a choice of the always amazing American Independent filmmaker Jim Jarmusch.
Music has given to GravelRoad. We wish to give back, over and over.

GravelRoad jsou kapela ze Seattlu, která mísí podmanivé blues z Hill Country na severu Mississippi s razantním, ostrým a těžkým rock'n'rollem.
Jejich mix valících se drtivých rytmů basy a bicích a nadupaných kytar se výrazově rozpíná od minutových záchvatů vzteku k dlouhým a metodickým psychedelickým skladbám. „Rabbit Run“ a „Rather Be Lonely“ působí na posluchače této zkušené skupiny povědomým dojmem - naproti tomu skladbbami z alba Capitol Hill Country Blues GravelRoad posunují hranice své tvorby dál, ať už jde o krautrockem inspirovanou instrumentálku „Green Lungs,“ nebo finální skladbu alba „I Feel High,“ překrásné sólo pro akustiku.
GravelRoad prokázali, že jsou hodni pozornosti, když si je osobně vybral legendární bluesman T-model Ford jako doprovodnou kapelu. Pracovali s ním od roku 2008 do jeho smrti ve věku dvaadevadesáti let v roce 2013. Toto partnerství vzkvétalo po devět amerických i mezinárodních turné a dvě oceňovaná alba. V roce 2010 šlo o akustickou desku The Ladies Man a o rok později přišel Taledragger, ohromující pouť elektrickým a psychedelickým blues. T-Model Ford & GravelRoad měli tu čest hrát na festivalu All Tomorrow's Parties v New Yorku v roce 2010, kam je vybral slavný americký nezávislý režisér Jim Jarmusch, známý například spoluprácí s kanadským kytaristou Neilem Youngem.
Hudba dala GravelRoad hodně. GravelRoad si přeje dávat také, zas a znovu.

Blueswan
Blueswan je tříčlenná nadšenecká skupina, vycházející z prvotní inspirace klasického delta-blues a na něj navazujícího rocku 60. let. Její repertoár, tvořený v naprosté většině originálními skladbami, se této původní žánrové inspirace nicméně přidržuje poměrně volně a rozpíná se široce od country a blues, přes garážový rock a pop až k psychedelickému hardrocku. Celá tato směs je prodchnuta bezelstnou radostí ze hry, kterou všichni členové kapely touží dát zakusit i publiku.

Blueswan is an enthusiastic power trio, drawing its inspiration from the classic Delta blues and 1960s rock. It repertoire, consisting of mainly original material, however, tends to expand freely and widely from blues and country through garage rock and pop to psychedelic hard-rock. This whole fusion is imbued with an innocent joy of making music which the whole band wishes to transfer to the audience.

rezervace možná na jan.sticha@vinohradskypivovar.cz
vstupné: 250/150 (dospělí/studenti)

http://gravelroadblues.com/

Místo konání akce: Vinohradský pivovar, Korunní 2506/106, Praha
Datum začátku akce: 20. Června 2017 19:00
Datum ukončení akce: 20. Června 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0753N 14.4576E

Případné změny si prověřte na webu akce GravelRoad (USA) Tour

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Mig 21
Lucerna Music Bar, Praha
FREDDIE - CONCERT SHOW 13.05.2024
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha
FREDDIE - CONCERT SHOW 21.05.2024
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha
Thirty Seconds to Mars – Seasons
Sportovní hala FORTUNA, Praha