Handa Gote: Safírová hlava

Akce Ústí nad Labem

Handa Gote: Safírová hlava
Divadlo
Web organizátora:
hranicar-usti.cz/
Další akce ve městě Ústí nad Labem

Handa Gote: Safírová hlava

Galerie Hraničář uvádí divadelní představení Safírová hlava od umělecké skupiny Handa Gote research & development. S tradiční dávkou bizarního humoru, nimrání se v podivuhodných detailech a zálibou ve hračkou vyšlých z módy si Handa Gote tentokrát pohrávají s fenoménem paměti, vzpomínky, rekonstrukce, dokumentu.

SAFÍROVÁ HLAVA
loutková psychedelie, remake, setkání sousedů

V roce 1996 vzniklo divadelní představení Safírová hlava, jeho jediné uvedení se odehrálo v Práchni - části obce Kamenický Šenov, v domě rodiny Váchalových, sousedů obou- tehdejších i současných - protagonistů. Ti se po 23 letech pokouší představení rekonstruovat. Ve sklepě rodinného domu se našly trosky původní výpravy a zbytky loutek a objektů. Na videokazetě formátu VHS-C se dochoval také fragment záznamu původního představení, které počítalo s alespoň několika reprízami, bohužel jeho osud byl jiný. Místo krátkého reprízování a nostalgického vzpomínání následovaném věčným zapomněním se tak stalo legendou, o které mnozí slyšeli, ale kterou nikdo neviděl. Naše rekonstrukce se ani tak nesnaží oživit jedno staré představení, jako spíše projít samotným procesem rekonstrukce, ideálně u díla, které bylo v podstatě odsouzeno k zapomnění už v okamžiku svého vzniku.

Performeři: Pavel Kopřiva, Tomáš Procházka, Leoš Kropáček
Handa Gote Researchand Development
Délka: 50 min

Představení probíhá v rámci doprovodného programu k výstavě Stud v prostorách 'zvukové a performativní zóny' ve 2. patře galerie.

(CZ) Handa Gote Research & Development se věnuje experimentování s dramaturgií, začleňování nedivadelních prvků do své práce a vývojem vlastního pojetí post-dramatického a post-spektakulárního divadla. Dlouhodobě se inspiruje vědou a technikou. Skupina provádí kontinuální výzkum divadelní řeči, laboratorní práci v oboru zvukového a světelného designu, při současném zpochybňování výše zmíněných disciplín.

(EN) Handa Gote Research & Development is devoted to experimenting with dramaturgy, working with non-theatrical elements, and developing its own concept of post-dramatic and post-spectacular theatre. For many years the group has taken inspiration from science and technology, and its members continuously explore theatrical language and engage in laboratory work in the fields of sound and lighting design, all the while questioning these disciplines’ established practices.

www.handagote.com
Produkce: http://jedefrau.org/
Ve spolupráci s KULT produkce.

Místo konání akce: Galerie Hraničář, Prokopa Diviše 1812/7, Ústí nad Labem
Datum začátku akce: 22. Listopadu 2017 20:00
Datum ukončení akce: 22. Listopadu 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.6635N 14.0327E

Případné změny si prověřte na webu akce Handa Gote: Safírová hlava

Jméno organizátora: Galerie Hraničář
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub