Inspirativní ráno #46 s Janou Hoderovou

Akce Brno

Inspirativní ráno #46 s Janou Hoderovou
Přednášky a kurzy
Vysoké učení technické v Brně, Brno
Další akce ve městě Brno

Inspirativní ráno #46 s Janou Hoderovou

Zveme vás již na 46. Inspirativní ráno, tentokrát s Janou Hoderovou!

Dr. Jana Hoderová je mladá vědkyně z VUT. Vystudovala Geometrii na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity, a poté si pro doktorské studium zvolila obor Matematické inženýrství na VUT, které úspěsně dokončila v roce 2005. Od té doby působí na VUT jako odborná asistentka Ústavu matematiky FSI VUT, kde byla studenty zvolena nejoblíbenější pedagožkou.

Mimo jiné je také členkou zahraničních výprav za zatměním Slunce. Společně se známým matematikem prof. Druckmüllerem totiž dokáží matematicky zpracovat obraz, který by jinak lidské oko nemohlo vidět. Fotí sluneční koronu, která je vidět pouze při zatmění Slunce, ale protože je tam kontrast cca jedna ku milionu, musí se fotografie upravit, aby je mohlo sledovat lidské oko.

Tentokrát jsme se nechali inspirovat kampaní Sem patřím, která poukazuje na nedostatek žen v technických oborech a snaží se dodat odvahu těm ženám, které o studiu technických oborů uvažují, ale zároveň je od něho odrazují předsudky okolí. Takže dámy, pokud vás zajímá, jak se ženám pracuje v mužském kolektivu či jak se dokáží v tomto kolektivu prosadit, neváhejte a přijďte! Více info zde: http://www.technickyvzato.cz/

Opět se můžete těšit i na nové prostory, ve kterých se naše březnové inspirativní setkání uskuteční! Tentokrát se sejdeme v prostorách krásné, novobarokní auly v budově VUT (rektorát) na Antonínské 1. Jako vždy nebude chybět ani čerstvá káva a něco malého k zakousnutí ke snídani.

Těšíme se na vás! :)

Místo konání akce: Vysoké učení technické v Brně, Antonínská 548/1, Brno
Datum začátku akce: 29. Března 2017 08:30
Datum ukončení akce: 29. Března 2017 09:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.2015N 16.6036E

Případné změny si prověřte na webu akce Inspirativní ráno #46 s Janou Hoderovou

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce