IVA BITTOVÁ A ČIKORI

Akce Tišnov

IVA BITTOVÁ A ČIKORI
Koncerty
Další akce ve městě Tišnov

IVA BITTOVÁ A ČIKORI

Předprodej - TIC Tišnov (náměstí Míru 120)

Houslistka, zpěvačka a herečka Iva Bittová se vrací - královna české hudební avantgardy! Na začátku března vystoupila se svou kapelou Čikori v Měšťanské besedě, se kterou v prosinci 2016 vydala své zatím poslední album At Home. Čikori se představí ve složení Jaromír Honzák (kontrabas), Vladimír Václavek (kytary) a Oskar Török (trumpeta).

Iva Bittová již léta kráčí po cestě, kterou stejným dílem vyznačuje její velké hudební a interpretační nadání a vyhraněná osobnost. Není divu, že ji tyto vlastnosti často dovedou i na místa, kde se obvyklé žánrové škatulky rozpouštějí a smyslem tvoření a hraní se stává především její vlastní umělecká výpověď a osobitý interpretační styl.
Původně se proslavila jako divadelní a filmová herečka – již během studií na konzervatoři hrála v souboru avantgardního brněnského divadla Na provázku a do širšího povědomí diváků se zapsala především postavou Eržiky z muzikálu Balada pro banditu. Posléze se Bittová stále více věnovala hudbě – během její dosavadní bohaté kariéry vedle pozoruhodných sólových projektů navázala četné spolupráce s vynikajícími hudebníky z oblasti folku (Ivo Viktorin), jazzu (Bill Frisell, Bobby McFerrin, George Mraz, Emil Viklický aj.), rocku, dance music (DJ Javas), ethna i vážné hudby (Marek Štryncl, nebo např. její úspěšná vystoupení se Škampovým kvartetem). V roce 2003 byla nominována jako osobnost World Music Radia BBC.

V posledních letech koncertuje více v zahraničí než v České republice, a to i takových legendárních místech, jako je Carnegie Hall v New Yorku, Radio FM Hall v Tokyu, Le Cigale v Paříži či Wigmore Hall v Londýně.
Úspěch však Iva Bittová slavila dokonce i v opeře, když přijala roli Donny Elvíry v modernistickém newyorském nastudování Mozartovy opery Don Juan in Prague.

19:30
koncert
ovčín kláštera Porta coeli
270,- Kč v předprodeji / 320,- Kč na místě

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce