Ivo Jahelka + Antikvartet Dušana Vančury

Akce Prachatice

Ivo Jahelka + Antikvartet Dušana Vančury
Koncerty
Další akce ve městě Prachatice

Ivo Jahelka + Antikvartet Dušana Vančury

Nový pořad s písničkářem a doktorem práv Ivo Jahelkou a příjemným čtyřhlasým hudebním seskupením, jehož zakladatelem a uměleckým vedoucím je dlouholetý člen Spirituál kvintetu - zpěvák, kontrabasista a textař Dušan Vančura .

JUDr. Ivo Jahelka je jediným advokátem v České republice, který vystupuje jako písničkář. Je považován za vynikajícího textaře, jehož zhudebněné příběhy ze soudní síně řadu let rozesmávají publikum. Za své osobní motto pojal výmluvné rčení, že „Život je snůškou průšvihů nepravidelně po sobě jdoucích.“

Vokální soubor ANTIKVARTET byl založen již v roce 1962 Dušanem Vančurou v mateřském lůně pražského vysokoškolského uměleckého souboru. Činnost skupiny byla brzy přerušena, neboť po krátké době část členů přešla do Spirituál kvintetu, kam se později vnutil i sám zakladatel (dalšími členy původní sestavy byli ještě Vlastimil Marhoul, Oldřich Ortinský a Rudolf Vespalec). Po padesáti letech nečinnosti byl ANTIKVARTET na podzim roku 2013 znovu založen původním zakladatelem pod původním jménem a stal se tak vlastně – s jistou nadsázkou – druhou nejstarší skupinou u nás. Přesto je na české hudební scéně naprostým nováčkem a teprve si buduje svůj repertoár, který sahá od klasické čtyřhlasé sborové literatury až k lidovým písním a ke spirituálům, které zpívá převážně ve vlastních úpravách a s vlastními texty.

Složení souboru:
Magdalena Jungwirthová – zpěv (soprán), perkuse
Zuzana Vančurová – zpěv (alt), perkuse
Štěpán Štrupl – zpěv (baryton), perkuse
Dušan Vančura – zpěv (bas), klavír, perkuse

Vstupné: 200,- / prodej od 3.12. 2018
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
TŘI SESTRY
Kongresové centrum , Prachatice
LACO DECZI & CELULA NEW YORK
Městské Divadlo, Prachatice
4TENOŘI
Kongresové centrum , Prachatice
LENKA FILIPOVÁ
Městské Divadlo, Prachatice