Jan P. Muchow & The Antagonists

Akce Praha

Jan P. Muchow & The Antagonists
Koncerty
Další akce ve městě Praha

Jan P. Muchow & The Antagonists

Jan P. Muchow & The Antagonists
support: Kalle
20. května 2018, 20.00, Divadlo Archa
Pražská koncertní premiéra

VSTUPENKY na www.divadloarcha.cz a www.goout.cz
Vstupné: prvních 200 vstupenek 490 Kč / další předprodej 550 Kč / na místě 590 Kč. — velký sál, stání

Jan P. Muchow v loňském roce na festivalu Soundtrack poprvé představil koncertní program, který připravil spolu s výraznými osobnostmi české hudební scény. Muchow, autor filmové hudby k více než 30 celovečerním filmům, jako "protagonista", podporován šesticí "antagonistů": Ema Brabcová (Luno, Khoiba), Václav Havelka (Please The Trees), Marek Doubrava (Hm..., ex Tatabojs), Jan Janečka (Southpaw, Republic Of Two, Luno), Marie Dorazilová (PKF - Pražská filharmonie, Krása Quartet) a Jenovéfa Boková.

JPM & The Antagonists v doprovodu komorního smyčcového tělesa zahrají původní autorská hudební témata a písně z českých i zahraničních filmů, které za posledních 20 let Muchow zkomponoval. Bude to jedinečná možnost slyšet v živém provedení např. skladby 'Lucky Boy' (film Samotáři), temnou baladu 'Lay Down' (Ve stínu), 'Cowboy Of The River' (Teorie tygra) nebo westernovskou 'Out Of Shadows' z polského filmu Yuma. A nejen tyto, ale i tvorbu z filmů: Normal, Grandhotel, Václav, Jedna ruka netleská, Muži v naději, My2, Krásno a dalších.

Jan P. Muchow se díky filmové roli ve filmu Šeptej stal symbolem jedné generace. Jako člen skupiny The Ecstasy Of Saint Theresa zase psal historii české hudby, když se svou kapelou vydával desky u anglického vydavatelství a bodoval v anglické hitparádě. Jejich klipy rotovali na MTV a nahrávali s legendárním DJ Johnem Peelem pro BBC. Později se stal vyhledávaným hudebním producentem (Kryštof, Načeva, Barbora Poláková, Charlie Straight, Anna K., Priessnitz, Tatabojs, Lake Malawi a další). Singl 'English Summer Rain' anglické skupiny Placebo obsahuje Muchowův remix. Jako člen skupiny Umakart stál za comebackem Václava Neckáře, pro kterého s kolegy zkomponoval skladbu 'Půlnoční'. A roce 1996 zkomponoval poprvé hudbu pro celovečerní film.
Za svoji filmovou tvorbu byl celkem devětkrát nominován na Českého lva za nejlepší hudbu a čtyřikrát z toho si cenu odnesl. Mimo to byl za filmovou hudbu oceněn i Cenou české filmové kritiky a Slovenskou filmovou akademií cenou Slnko v sieti. V tomto ohledu je výrazně nejúspěšnejší současný tuzemský skladatel filmové hudby a 20. května v divadle Archa bude tedy vyjímečná příležitost se, slovy autora, podívat na hudbu a poslechnout filmy.

Místo konání akce: Divadlo Archa, Na Poříčí 26, Praha
Vstupenky: https://goout.net/cs/listky/jan-p-muchow-the-antagonists/vccc/
Datum začátku akce: 20. Května 2018 20:00
Datum ukončení akce: 20. Května 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0897N 14.4339E

Případné změny si prověřte na webu akce Jan P. Muchow & The Antagonists

Jméno organizátora: Divadlo Archa
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce