Jedinečný koncert Snatam Kaur v Praze

Akce Praha

Koncerty, Kultura
Další akce ve městě Praha

Snatam Kaur: Když hudba léčí duši

Každý z nás denně bojuje se stresem a starostmi. Je proto dobré se občas zastavit a vnímat sám sebe. Skvělou příležitost nabízí koncert americké hudebnice Snatam Kaur, který se uskuteční 21.3.2018 v Praze.

Neobvyklé jméno patří zpěvačce, mírové aktivistce, přívrženkyni sikhismu a Kundalini jógy, která si svým čistým a mocným hlasem podmaňuje lidi po celém světě. Má fascinující schopnost převádět tradiční sikhské zpěvy Indie do současného zvuku, jenž přitahuje moderní posluchače. Její umění vychází ze znalosti Naad jógy, která se zaměřuje na léčivé schopnosti zvuku a posvátných tónů.

Jedinečný koncert Snatam Kaur proběhne v Praze 21.3.2018 v Kongresovém centru v rámci turné Light of the Beloved.

Zvláštnost vystoupení Snatam Kaur spočívá v tom, že nejde jen o poslech, ale především o zapojení samotných posluchačů. Spolu se Snatam Kaur diváci zpívají posvátné mantry, které pomáhají otevřít jejich nitro. „Síla manter byla jako tsunami,“ říká jedna z účastnic minulých koncertů a dodává: „Zpívala jsem každou píseň a jak se publikum přidávalo k Snatam, vibrace našich hlasů byla stále silnější a šířila se sálem. Dlaně mi hořely a v hlavě se rozléval pocit radosti.“ [1]

O tom, že se jedná o opravdu silný zážitek, svědčí fakt, že na koncertech lidé nejen tancují, výskají radostí, ale objeví se i očistný pláč.

Snatam Kaur se svými koncerty snaží především o otevření cesty k sobě samým, o propojení se navzájem. „Předávání pocitu lásky je v dnešní době obzvlášť důležité vzhledem k tomu, jakým politickým a environmentálním problémům čelíme. Vím z vlastní zkušenosti, že společný zpěv v živém, spontánním aranžmá působí léčivě a ulevuje od stresu, napětí a pocitu zahlcení, které zažíváme.“

Poznejte i vy očistnou sílu písní Snatam Kaur a zakupte si lístek na její koncert, ještě jich pár zbývá!


[1] Zaťková,M., http://www.lighthouseclub.sk/2016/10/24/aky-bol-koncert-snatam-kaur/, 2016

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce