JFB 2017: Richard Bona / Dan Bárta & RBT & Filharmonie Brno

Akce Brno

JFB 2017: Richard Bona / Dan Bárta & RBT & Filharmonie Brno
Koncerty
Janackovo Divadlo, Brno
Další akce ve městě Brno

JFB 2017: Richard Bona / Dan Bárta & RBT & Filharmonie Brno

Během jediného večera se na prknech Janáčkova divadla potká několik hudebních světů, a to díky dvojkoncertu festivalu JazzFestBrno.

První koncert obstará Richard Bona, muž přezdívaný „africký Sting“. Původem kamerunský hudebník žijící převážně v New Yorku a Paříži rád čerpá inspiraci v nejrůznějších koutech světa. Tentokrát se devětačtyřicetiletý multiinstrumentalista, především však baskytarista, vypravil do Latinské Ameriky a z tamních hudebníků sestavil kapelu Mandekan Cubano. Kapelu žánrem a názvem kubánskou, ovšem tvořenou krom rodilých Kubánců, pianisty Osmanyho Paredese a trumpetisty Dennise Hernandeze, také hráči z Venezuely a Mexika.

Druhá hudební lahůdka večera bude složena z čistě domácích ingrediencí. Vystoupení zpěváka Dana Bárty s jazzovým triem Roberta Balzara a Filharmonií Brno slavilo úspěch již při své letní premiéře na Špilberku. Repertoár projektu překlenujícího různé žánry tvoří známé skladby od Led Zeppelin, Björk nebo Jamiroquai v orchestrálních aranžích.

Line-ups:
Richard Bona – zpěv, baskytara, kytara, sitar, perkuse, klávesové nástroje, Osmany Paredes – piano, Luisito Quintero – perkuse, Rey Alejandre – trombon, Dennis Hernandez – trubka, Roberto Quintero – perkuse

Dan Bárta – vokály, Robert Balzar – kontrabas, Jiří Levíček – piano, Kamil Slezák – bicí, Filharmonie Brno

Místo konání akce: Janackovo Divadlo, Brno
Vstupenky: http://nejkoncerty.cz/cs/barta-bona/
Datum začátku akce: 4. Dubna 2017 19:30
Datum ukončení akce: 4. Dubna 2017 22:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.2123N 16.5792E

Případné změny si prověřte na webu akce JFB 2017: Richard Bona / Dan Bárta & RBT & Filharmonie Brno

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce