José González With The String Theory / SWE

Akce Praha

José González With The String Theory / SWE
Koncerty
Forum Karlín, Praha
Další akce ve městě Praha

José González With The String Theory / SWE

V lednu 2017 se José González a orchestr talentovaných hudebníků The String Theory vydají na druhé společné evropské turné od svého úspěšného koncertování v roce 2011, kdy vyprodali sály po celém kontinentě a kritici v The Independent, El País, Dagens Nyheter a Hamburger Abendblatt pěli na jejich vystoupení ódy. Praha se dočká jejich společného vystoupení 27.ledna, kdy zahrají na podiu Fora Karlín. Vstupenky k stání a na sezení budou v předprodejích GoOut.cz a Ticketpro od 10 hodin čtvrtka 14.7.2016 v rozmezí 790,- Kč + poplatky až 1.490,- Kč + poplatky.
----------------------------------------------------------------------------------
Od vydání svého třetího sólového alba ”Vestiges & Claws” v únoru 2015 byl José González zcela zaneprázdněn hraním a vystupováním v Evropě, Severní Americe, Jižní Americe, Austrálii & na Novém Zélandu; včetně koncertů v The Opera House v Sydney (dvakrát!), Walt Disney Concert Hall v Los Angeles (dvakrát!), The Beacon Theatre v New Yorku a The Cirkus ve Stockholmu.

I když je Vestiges & Claws svým způsobem comebackové album, González po celých sedm let od vydání své druhé sólové desky In Our Nature (jeho debut ”Veneer” vyšel v roce 2003 a dodnes se jej prodalo přes milión kusů) rozhodně nezahálel.
Kromě dvou alb s Junip a neustálého koncertování – jak sólo, tak s kapelou, i s The String Theory v Evropě v roce 2011, se González účastnil nahrávání soundtracku k filmu The Secret Life Of Walter Mitty a přispěl skvělou verzí ”This is How We Walk On The Moon” na charitativní kompilaci Red Hot + Arthur Russell. Jeho sólová verze skladby Junip ”Far Away” získala cenu “Best Song in A Game” na Spike Video Awards a časopis Rolling Stone jmenoval skladbu Junip “In Every Direction” Top 50 singlem roku 2010.

The String Theory je umělecký kolektiv, think tank, experimentální komorní orchestr se základnou v Berlíně a Gothenburgu, který od roku 2007 prozkoumává hranice současné klasické hudby a divokého popu prostřednictvím společných workshopů, studiových nahrávek i koncertních vystoupení. The String Theory uplatňuje přístup aktivní účasti hudebníků, zkoumá nové způsoby interdisciplinární spolupráce s využitím výtvarného umění, nových performančních konceptů, se zapojením mezinárodních umělců.

Dirigent The String Theory, hudebník a skladatel PC Nackt (*1975) začal skládat baletní hudbu jako teenager a později studoval jazzovou kytaru a kompozici v Hochschule für Musik v Kolíně. V roce 2002 spoluzaložil elektro-punkovou kapelu Warren Suicide se svou partnerkou Cherie a nahrávací studio Chez Cherie v Berlíně ve čtvrti Neukölln. To vedlo ke spolupráci s umělci a hudebníky jiných žánrů, jako jsou Tocotronic, Dieter Meier/ Yello, Shara Worden/ My Brightest Diamond, Earl Harvin/ Tindersticks a další. Další spolupráce PC Nackta zahrnuje projekty s filmovým režisérem Wimem Wendersem, tanečnicí Katjou Wachter, divadelními režiséry Florianem von Hermannem a Sebastianem Hartmannem, stejně jako s berlínským umělcem Hansem Unsternem. Od roku 2011 je PC Nackt koproducentem a spoluautorem písniček berlínského hudebníka jménem Sascha Ring aka Apparat, s kterým pravidelně jezdí na turné.

Více info:

www.jose-gonzalez.com
www.facebook.com/josegonzalezmusic
www.theworldstringtheory.org
www.forumkarlin.cz
www.facebook.com/forumkarlin
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

Místo konání akce: Forum Karlín, Pernerova 53, Praha
Vstupenky: https://goout.cz/cs/listky/jose-gonzalez-with-the-string-theory/beo/
Datum začátku akce: 27. Ledna 2017 19:00
Datum ukončení akce: 27. Ledna 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0916N 14.4547E

Případné změny si prověřte na webu akce José González With The String Theory / SWE

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Jana Kirschner
Lucerna Music Bar, Praha
Poletíme? (album release)
Lucerna - Velký sál, Praha
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT! 10:00
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT! 14:00
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha