Komedie kjógen poprvé v Liberci!

Akce Liberec

Komedie kjógen poprvé v Liberci!
Divadlo
Web organizátora:
www.kjogen.cz
Další akce ve městě Liberec

Komedie kjógen poprvé v Liberci!

Divadlo kjógen chystá první plnohodnotné představení v Liberci. Jelikož to bude to pro nás, ale i pro Vás, liberecké diváky, premiéra, vybrali jsme ty nejsnáze uchopitelné hry, které zaručeně obecenstvo rozesmějí, i když divák třěba o Japonsku a japonském divadle nikdy nic neslyšel. Na tom opravdu vůbec nezáleží. Tomuhle žánru se věnujeme právě proto, že to je geniálně pojatý humor. Humor, který diváka výborně baví, ale zároveň v gestech ani textu není nic oplzlého nebo nízkého. Ano, lze to i takto. Vtip dokáže rozesmát, a zároveň může i pohladit. Komedie kjógen vznikly před šestisty lety jako divadlo pro vzdělané samuraje, tak i tehdejší komediant musel používat především hlavu, aby vytvořil humor inteligentní. A člověka může až mrazit, jak lidskou nedokonalost komicky vykreslující hra, může být i po těch letech stále aktuální.

Po krátkém úvodu do žánru se tak můžete těšit na tři hříčky.

"Horský asketa zlodějem tomelů" vykresluje bizární trest pro nenechavého mnicha, který je přistižen majitelem sadu při krádeži plodů kaki. Přistižený mnich se snaží na stromě schovat, majitel sadu, evidentně obdařený velkou dávkou smyslu pro humor, na jeho hru na oko přistupuje - a divák se dál jen obává, jak tohle může dopadnout. Užívají si diváci o 4-99 let věku.

"Papouškování" je opravdu ze života. Aneb kolik problémů může vytvořit snaživá osoba, která nedostatky svého intelektu kompenzuje horlivostí... Stačí, aby pán svému sluhovi nakázal, že se má řídit "přesně podle něj" - a oheň je na střeše... Každého, kdo se nějak setkal s japonským či jiným korporátním prostředím možná zarazí, že z přehnaného dodržování pravidel a nepoužívání vlastní hlavy si v Zemi vycházejícího slunce dělali legraci už před šestisty lety...

"Hlas za dveřmi" Zapírali jste se někdy? Tvrdili jste třeba někdy do telefonu svému nadřízenému, manželce, manželovi, kamarádům, že jste jinde někde jinde, než skutečně jste? A jak to dopadlo? Když to praskne, je to špatné. Nicméně mnohem horší bude, pokud protistrana váš trik prohlédne, ale nedá nic znát a... Přijďte se podívat. Hlas za dveřmi je aktuálně nejúspěšnější hrou na repertoáru Divadla kjógen.

Přijďte si před svátky trochu odpočinout, pořádně se zasmát a společně si užít příjemný večer. Těšíme se na Vás! Divadlo kjógen

Místo konání akce: Naivni Divadlo Liberec, Moskevská 32/18, Liberec
Vstupenky: http://www.naivnidivadlo.cz/rezervace.php?idf=4552
Datum začátku akce: 19. Prosince 2017 19:00
Datum ukončení akce: 19. Prosince 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.7677N 15.0578E

Případné změny si prověřte na webu akce Komedie kjógen poprvé v Liberci!

Jméno organizátora: Divadlo kjógen
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Světlá pod Ještědem
Kampelička, Rozstání 1, Světlá pod Ještědem, 46343, Světlá pod Ještědem
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
Dívčí válka | Všelibice
Kulturní dům Všelibice, Všelibice