Koncert „Gabriela Beňačková - Legenda Světové Opery“

Akce Dobříš

Koncert „Gabriela Beňačková - Legenda Světové Opery“
Koncerty
Další akce ve městě Dobříš

Koncert „Gabriela Beňačková - Legenda Světové Opery“

Zveme vás na unikátní projekt koncertního turné legendární sopranistky Gabriely Beňačkové, která více než 40 let reprezentuje ČR na nejprestižnějších světových operních scénách, jako je například La Scala v Miláně, Metropolitní opera v New Yorku nebo Vídeňská státní opera ve Vídni. V programu vystoupí společně s tenoristou Jakubem Pustinou za klavírního doprovodu docentky Janáčkovy akademie múzických umění Marty Vaškové. Turné, které probíhá od listopadu 2017 do prosince 2018, je věnováno 100. výročí vzniku Československa a taktéž významnému životnímu jubileu Gabriely Beňačkové, která v roce 2017 oslavila sedmdesáté narozeniny.

Její koncert na zámku Dobříš je prestižní kulturní událostí, při které zazní operní árie A. Dvořáka, G.Verdiho, F. Chopina a R. Wagnera.

Gabriela Beňačková je světově proslulou sopranistkou. Od roku 1970 působila jako sólistka Národního divadla v Praze, kde zpívala mnohé role českého, ruského a italského repertoáru. Od roku 1974 byla současně sólistkou Vídeňské státní opery a Metropolitní opery v New Yorku. Velkých úspěchů dosáhla též v londýnské Covent Garden a na dalších operních scénách (Salzburg, Kolín nad Rýnem). Nahrála řadu vlastních operních kompletů a byla sólistkou na mnoha nahrávkách vokálně-symfonického repertoáru, který také prezentovala koncertně.
Je pravděpodobně nejslavnější představitelkou Janáčkovy Jenůfy a Káti Kabanové nebo Dvořákovy Rusalky. V těchto jejích vrcholných uměleckých rolích se představila prakticky po celém světě. Její stříbrný soprán dokonale plného zabarvení, lehkost a přesvědčivost přednesu si získal mnoho obdivovatelů. Šíře jejího repertoáru je neobvyklá, pouze jednou však zpívala roli Libuše ve stejnojmenné Smetanově opeře a to v roce 1983 při znovuotevření budovy Národního divadla v Praze. Nezapomenutelné je propůjčení jejího hlasu postavě Emy Destinnové (hrála ji Božidara Turzonovová) v životopisném filmu Božská Ema.

Zrcadlový sál - zámek Dobříš, pátek 23. února od 19.30 hod. Předprodej vstupenek v Informačním středisku Dobříš. Vstupné: 350,- (1.-4. řada); 300,- (5.-8. řada); 250,- (9.-13. řada).

Místo konání akce: Zámek Dobříš, náměstí Svobody 1, Dobříš
Datum začátku akce: 23. Února 2018 19:30
Datum ukončení akce: 23. Února 2018 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.7816N 14.1789E

Případné změny si prověřte na webu akce Koncert „Gabriela Beňačková - Legenda Světové Opery“

Jméno organizátora: Kulturní Dům Dobříš
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce