Koncert v kostele: LENKA FILIPOVÁ A HOSTÉ

Akce Liberec

Koncert v kostele: LENKA FILIPOVÁ A HOSTÉ
Koncerty
Další akce ve městě Liberec

Koncert v kostele: LENKA FILIPOVÁ A HOSTÉ

Tradiční koncert v kostele Nejsvětější Trojice letos nabídne recitál vynikající české zpěvačky a virtuózní kytaristky Lenky Filipové a jejich hostů. V tomto koncertu, který je věnován celé řadě úprav známých skladeb pro klasickou kytaru, zazní i úpravy lidových písní, šansonů, ukázky keltských skladeb i její největší hity.

Lenka Filipová studovala na pražské konzervatoři a po té na Mezinárodní hudební akademii v Paříži obor klasická kytara. Dosud vydala 10 řadových alb, 4 klasická kytarová, 3 výběrová alba Best of a akustické DVD/CD LIVE. Většina z nich byla oceněna jako zlatá nebo platinová. Působí také jako autorka hudby a řada jejích skladeb se stala velkými a trvalými hity.

Koncertovala ve všech zemích Evropy, Japonsku, USA a Kanadě, získala Grand Prix na kytarovém festivalu v Nizozemských Antilách, v roce 1997 českou Cenu Grammy a podnikla dvě koncertní turné s Francisem Cabrelem. Hovoří plynně rusky, francouzsky a anglicky. Lenka Filipová byla v roce 2008 hudebním hostem koncertu Céline Dion.

Vstupné: 290,- Kč / sezení hlavní sál, 250,- Kč / stání první a druhý balkón

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce