Krátké filmy z modulu Saši Gedeona

Akce Praha

Krátké filmy z modulu Saši Gedeona
Kino
Web organizátora:
ponrepo.nfa.cz
Další akce ve městě Praha

Krátké filmy z modulu Saši Gedeona

Krátké filmy studentů FAMU vznikly jako odpověď na jeden z nejstarších svízelů školy. Na autorsky pojaté katedře režie studenti často realizují svoje vlastní scénáře a během studia se nepotýkají v praxi mnohem běžnějším modelem, kdy je nutné režijně uchopit cizí látku. Naproti tomu studenti katedry scenáristky a dramaturgie píší především celovečerní filmy a ve škole se zpravidla nedočkají realizace svých textů. Pod vedením jednoho z nejzajímavějších českých porevolučních režisérů Saši Gedeona (Návrat idiota, Indiánské léto) a scénáristky Barbory Stehlíkové tak vznikl speciální modul, který má dát studentům obou kateder šanci k vzájemné spolupráci. Pod dramaturgickým dohledem Saši Gedeona a Barbory Stehlíkové nejprve vznikly scénáře ke krátkometrážním filmům, které byly posléze nabídnuty k realizaci. Saša Gedeon společně s Barborou Stehlíkovou pak pedagogicky působili a dohlíželi na projekty od prvních námětů až po finální střih.

Projekce bude za přítomnosti autorů snímků, po projekci bude následovat diskuze.

NIKDO NELŽE
12 minut
režie: Fiona Ziegler
scénář: Klára Vlasáková
Smutná komedie, která s nadsázkou ukazuje, že namísto toho, abychom poslouchali druhé, jen houževnatě prohlubujeme vlastní předpřipravená přesvědčení.

O ZTRÁTĚ BOT ANNY DEVEROVÉ
16 minut
režie: Lucie Kryzová
scénář: Eliška Kováříková
Anně je deset a ve škole se jí ztratí nové boty na tělocvik. Čím víc po ztracených botách pátrá, tím víc jí pravda uniká. A co na to Annina kamarádka Zuzka? Budou ještě kamarádky, až pátrání skončí? Natočeno podle skutečné události

DOTEK BETONU
24 minut
režie: Viktoria Rampal Dzurenko
scénář: Edita Bromová
Všechno může být dokonalé. Dokonalý byt, dokonalý kámen, dokonalý vztah. Jenom je nezbytné tomu věnovat náležitou, pravidelnou péči. Takže tady máme naše protagonisty, pečující jeden o druhého. Muže a ženu, dům a kámen. K dokonalosti jejich vztahu už jim chybí jen krůček. Dosáhnou ho právě dnes? Je to zcela obyčejný, všední den v životě ženy, která se provdala za úspěšného, pečujícího manžela. Zatímco muž odchází do práce, ona, dům a mužův oblíbený kámen suiseki osamí. Je třeba otřít prach a uvařit večeři, prostě pečovat o jejich společné štěstí. Něco tu ovšem je, drobná nedokonalost, kterou je potřeba vyřešit.

Místo konání akce: Ponrepo, Bartolomějská 11, Praha
Vstupenky: https://goout.net/cs/jine-akce/kratke-filmy-famu-z-modulu-sasi-gedeona/oyhoc/#"T":"2018-01-20T20:00:00"
Datum začátku akce: 20. Ledna 2018 20:00
Datum ukončení akce: 20. Ledna 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0831N 14.4176E

Případné změny si prověřte na webu akce Krátké filmy z modulu Saši Gedeona

Jméno organizátora: Ponrepo
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.