Křest EP BEZ Hranic

Akce Praha

Křest EP BEZ Hranic
Koncerty
Další akce ve městě Praha

Křest EP BEZ Hranic - Kung-Fu Girlz, Burning Steps, P:N:S

Křest benefičního EP na podporu Lékařů bez hranic 22. února v Underdog's.

KUNG-FU GIRLZ
BURNING STEPS
P:N:S

Bez Hranic je společný benefiční projekt kapel Kung-Fu Girlz a Burning Steps a labelu La Bestia Records v podobě split EP, které vyjde na sedmipalcovém vinylu 22.února 2018. Každá kapela přispěla dvěma coververzemi písní starších českých punkových a hardcorových kapel. Písně kromě subkulturního prostředí spojuje především protiválečná tématika.

Cílem projektu je podpořit organizaci Lékaři bez hranic, která se věnuje lékařské i jiné humanitární pomoci oblastem postiženým válečnými konflikty, živelnými pohromami nebo například epidemiemi po celém světě.

LBH jsou jednou z nejsympatičtějších organizací tohoto typu nejen kvůli činnosti samotných lékařů, která je v mnoha případech nebezpečná a hraničí s hrdinstvím. Férový je i jejich přístup k finančním darům. Ty neberou od ideologicky závadných subjektů nebo firem, které se svým jednáním přímo nebo nepřímo podílí na samotném problému (zbrojařský průmysl, tabákové koncerny atd.)

Punk a hardcore se často honosí svým sociálně politickým přesahem. Benefity na podobné účely nejsou v rámci subkultury žádnou výjimkou. Podobně zaměřený projekt ve vztahu k Lékařům bez hranic tu ale podle nás chyběl. Spojení protiválečných songů starých punk/hc kapel s novým provedením a benefitem na dobrou věc nám přišlo jako dobrá příležitost připomenout si pozitivní a konstruktivní rebelii, která byla součástí punku odjakživa a která se podle našeho názoru poslední dobou trochu vytrácí.

Místo konání akce: Underdogs', Nádražní 3, Praha
Datum začátku akce: 22. Února 2018 19:00
Datum ukončení akce: 22. Února 2018 23:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0656N 14.4076E

Případné změny si prověřte na webu akce Křest EP BEZ Hranic - Kung-Fu Girlz, Burning Steps, P:N:S

Jméno organizátora: Bez hranic - Benefit Split EP for Médecins Sans Frontières
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce